PAKAO KOJI JE SADIK PROŠAO DO PARTIZANA: U crno-belom je usledio PREPOROD! Igrao sam samo da uživam!
Umar Sadik, Foto: Starsport©

životna priča

PAKAO KOJI JE SADIK PROŠAO DO PARTIZANA: U crno-belom je usledio PREPOROD! Igrao sam samo da uživam!

Nigerijski napadač Umar Sadik i ove sezone briljira u dresu španske Almerije i najzaslužniji je što je ova ekipa blizu povratka u Primeru.

Objavljeno: 12:58h

Na 32 utakmice je postigao 17 golova, uz deset asistencija, videćemo da li će to na leto da mu omogući i transfer u neki veći klub, a do tada, Sadik je u razgovoru za portal ''Omasports'' govorio o svom dosadašnjem fudbalskom putu, gde mu je Partizan bio možda i najvažnija stanica.

Podsetimo, pre Partizana je kao mlad igrač bio član Rome, ali nije uspevao da se nametne, pa je išao na pozajmice, između ostalog i u Rendžers, gde se takođe nije snašao.

1 / 11 Foto: Profimedia

''Nije mi bilo lako. U Romi, kada je došao novi trener, rekao mi je da moram da idem negde na pozajmicu da igram i kada se vratim biću prvi napadač Rome. Ali kada sam otišao na pozajmicu, nažalost, zadobio sam povredu skočnog zgloba i morao sam da pauziram tri meseca, plus zbog operacije još tri meseca.

Tako da sam propustio celu sezonu. I kada smo se vratili, bio sam mesec dana u Nigeriji radeći naporno umesto da idem na odmor i vratio sam se u veoma dobroj formi i otišli smo na turneju po Americi sa Romom. Bio sam najbolji igrač u predsezoni, ali trener nije video sve što radim.

Opet sam morao da idem na pozajmicu. Otišao sam u Torino, ali nažalost Beloti je bio u najboljem trenutku pa sam morao da ostanem da gledam. Igrao sam samo tri utakmice. I odatle sam posle tri meseca otišao u Holandiju.

Umar Sadik u crno-belom
Umar Sadik u crno-belomfoto: Starsport©

Trebali su da odu u ispadanje i ja sam otišao tamo, ali nisam bio u formi. Odigrao sam 11 utakmica, četiri puta postigao gol, četiri puta asistirao i nisu ispali. Tako da sam morao da se vratim u Romu, ali nisam pokazao mnogo da bih ostao u Romi'', iskren je Sadik.

Usledila je neuspešna epizoda u Rendžersu, pa pozajmica u Peruđi, a onda preporod u Partizanu koji mu je bio odskočna daska za transfer u Almeriju.

''Otišao sam u Partizan i stvari su se promenile.

U Partizanu sam u jednoj sezoni postigao 17 golova i asistirao 17. Tako da sam uživao u fudbalu, igrao sam samo da uživam. A onda sam došao u Almeriju i ovo mi je druga sezona'', izjavio je Sadik.

Espreso/Sportske.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.