Benzema imao hrabrost da se odrekne MAMINE KUHINJE - Od kritikovanog "bucka" do mašine! Zna se šta kada pije i jede
Karim Benzema, Foto: instagram/karimbenzema

kao vino - što stariji to bolji

Benzema imao hrabrost da se odrekne MAMINE KUHINJE - Od kritikovanog "bucka" do mašine! Zna se šta kada pije i jede

Karim Benzema je dugi niz godina jedan od najboljih napadača na svetu, a čini se da je Francuz sa godinama sve bolji i bolji.

Objavljeno:

Benzema trenutno igra najbolju sezonu u svom životu iako ide ka fudbalskoj penziji.

Francuz je apsolutna legenda Real Madrida, za koji igra od 2009. godine, a treći je strelac u istoriji Kingsa posle Kristijana Ronalda i Raula Gonzalesa.

Mnogi se pitaju kako je Benzema uspeo da održi neverovatnu formu i kako održava fizičku spremu.

Karim je poslednjih godina usvojio posebnu ishranu. Iako je u ranijim godinama igrajući za Real bio kritikovan da ne vodi računa o ishrani, on je u međuvremenu postao veoma odgovoran i potpuno posvećen svom telu i zdravlju.

Benzema je angažovao ličnog nutricionista Alberta Mastromatea i sve više obraća pažnju na hranu koju jede. Francuz je potpuno eliminisao masti i šećere, jede pet puta dnevno, puno ribe (naročito tunjevine), svežeg voća i povrća. Mastromateo, kuvar sa iskustvom u luksuznim restoranima sa Mišelin zvezdicama, uvek koristi kokosovo ulje i prirodne začine.

Na sugestiju svog nutricioniste, Benzema svakodnevno konzumira alkalnu vodu i dodatke mikroalgi, a ove poslednje se smatraju „ključnim sastojkom“.

1 / 12 Foto: EPA/Juanjo Martin

Posle svakog treninga, napadač Real Madrida pije prirodni sok od pomorandže. Čak i da Karimovo omiljeno jelo kus-kus koji priprema njegova majka, napadač se trudi i uspeva da se drži podalje od kulinarskih „iskušenja”.

Pored toga, Karim je promenio program treninga u teretani. Fudbaler sistematski radi na jačanju mišića i uklanjanju masnog tkiva, a sve kako bi postao brži, a istovremeno otporniji i jači. Za Benzemu, lični trening kod kuće postao je način života.

Zapravo, Francuz često objavljuje fotografije iz teretane na svom Instagram nalogu, a prati ga skoro 50 miliona ljudi. Posle treninga se opušta u sauni. Da bi se izborio sa užurbanim rasporedom, sa preko 50 utakmica po sezoni, Benzema se posle svake utakmice oporavlja uz pomoć kineske terapije, koja podrazumeva nanošenje gumenih čašica na kožu tela, sa idejom da takav tretman podiže energiju i eliminiše toksine.

„Za mene je ovo najbolji način da se rešim bolova u mišićima“, objasnio je jednom prilikom.

"Benzema je svakim danom sve bolji, baš kao i dobro vino", rekao je trener Karlo Anćeloti.

"On je svakim danom sve bolji lider. Oseća se sve važnijim u timu. Ima ličnost, primer je drugima. Mislim da to čini razliku", rekao je trener Reala.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.