Poker Arsenala protiv Čelsija! "Stamford Bridž" ostao u šoku posle sjajne partije "tobdžija"!
Čelsi - Arsenal, Foto: Profimedia

KAKAV MEČ, STRAŠAN MEČ!

Poker Arsenala protiv Čelsija! "Stamford Bridž" ostao u šoku posle sjajne partije "tobdžija"!

Mladi fudbaler Arsenala neočekivani heroj u meč sa Čelsijem

Objavljeno: 22:51h

Odigrana su čak tri zaostala meča u Premijer ligi, a pažnju svih privukao je londonski derbi.

Iz njega zadovoljniji izlaze fudbaleri Arsenala koji su savladali Čelsi rezultatom 4:2, a heroj "tobdžija" je bio Edi Nketija.

Neočekivanom heroju, 22-godišnjem napadaču koji je na izlaznim vratima kluba su to bili prvi golovi u Premijer ligi ove godine na 15. nastupu.

Igrao se 13. minut kada je Andres Kristensen napravio veliku grešku pri vraćanju lopte ka Mendiju, a brzonogi Nketija taj poklon nije propustio.

Radovali su se igrači Arsenala samo četiri minuta pre nego što je Timo Verner uz veliku dozu sreće izjednačio. Lopta je nakon njegovog udarca odradila "fliper" od protivničke igrače i prevarila Ramzdejla.

FK Arsenal, Navijači Arsenala, Fudbal
foto: Profimedia

Međutim i Arsenal je imao brz odgovor u sadržajnom prvol poluvremenu. Nije ni punih 10. minuta prošlo, a Arsenal je ponovo vodio nakon preciznog udarca Emila-Smita Roua. Nažalost po njih, Čelsi je ponovo izjednačio kada je na asistenciju Vernera pogodio Aspilikueta.

Sreća je okrenula leđa Čelsiju i pružila svoje usluge Arsenalu, tačnije Ediju Nketiji. Činilo se da kao magnet privlači loptu, nakon što se ona u 57. minutu odbijala od svih i vratila mu se za njegov drugi gol. Konačan rezultat je u drugom minuta nadoknade postavio Bukajo Saka iz jedanaesterca.

Arsenal je sa ova tri boda stigao na isti broj bodova kao četvrtoplasirani Totenhem i sigurno je da će se boriti za učešće u Ligi šampiona naredne godine. Čelsi je, uprkos porazu, još uvek siguran na trećoj poziciji. Imaju pet bodova više od oba pomenuta kluba i meč manje.

U preostala dva susreta večeri Everton je remizirao sa Lesterom (1:1), dok je Njukasl slavio kod kuće slavio protiv Kristal Palasa (1:0).

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.