TRESE SE ŠPANIJA! Pike u dogovoru sa FS Španije ZGRNUO milione!
Đerar Pike, Foto: Profimedia

skandal!

TRESE SE ŠPANIJA! Pike u dogovoru sa FS Španije ZGRNUO milione!

Fudbaler Barselone baš ima osećaj za biznis

Objavljeno:

Ne bi svi izabrali fudbal ispred novca, a jedan od njih je Đerar Pike! U vreme kada su fudbaleri dizali glas protiv osnivanja zatvorene Superlige, prvenstveno kako bi se solidarisali s navijačima, kada je Barseloni pretio bankrot, Pike je bio u pregovorima da debelo profitira.

Fudbaler Barselone radio je sa Luisom Rubijalesom, predsednikom Fudbalskog saveza Španije i dogovarao se odigravanju tamošnjeg Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

"El Konfidensijal" je objavio audio zapise koji jasno ukazuju na saradnju njih dvojice.

Đerar Pike
Đerar Pikefoto: EPA/Peter Powell

Plan je bio da Pike preko svoje agencije "Kosmos" utiče na to da se pomenuto takmičenje igra u Rijadu, a za to bi dobio šest miliona evra.

- Da vidimo, Rubi (Luis Rubijales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona. Dođavola, osam ide Realu i isto toliko Barseloni. Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, to je 19, a ti daješ federaciji šest miliona i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći - kaže Pike na jednom od snimaka.

Pike je dobio ukupno 24 miliona evra kroz četiri godine, dok ukupna svota iznosi 40 miliona evra na ime španskog Saveza.

Prvo izdanje Superkupa odigrano je u Rijadu 2020. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.