NEMANJA VIDIĆ "ZAPALIO" SRBIJU! Legenda dala prognozu za Mundijal, evo gde vidi Piksijeve "orlove"!
Nemanja Vidić, Foto: Starsport

sve je jasno!

NEMANJA VIDIĆ "ZAPALIO" SRBIJU! Legenda dala prognozu za Mundijal, evo gde vidi Piksijeve "orlove"!

Proslavljeni štoper analizirao šanse Piksijevih "orlova" na Svetskom prvenstvu u Kataru

Objavljeno: 14:59h

Legendarni fudbaler Nemanja Vidić dao je intervju za magazin "Atletik" gde je govorio o reprezentaciji Srbije, šansama "orlova" na SP u Kataru ove godine, o Aleksandru Mitroviću i Nemanji Matiću, kao i situaciju u Mančester junajtedu.

Vidić za početak vidi "orlovima" dobre izglede za Katar, iako upozorava da neće biti lako opet igrati protiv Švajcaraca:

- U vrlo smo dobroj poziciji, sa pozitivnim trenerom kakav je Dragan Stojković Piksi. On apsolutno voli da igra ofanzivan fudbal. Igrači veruju u njega i cene slobodu koju im je dao. Rezultati su odmah došli. Pobedili smo Portugal u gostima, imamo iskusne igrače u najboljim evropskim klubovima. Primera radi Dušan Tadić je u Ajaksu, Sergej Milinković Savić u Laciju, Luka Jović u Real Madridu. Mnogi njih igra u velikim klubovima, i što je bitno trenutno su u zenitu karijere. Imaju između 25 i 30 godina. Niko od njih ne igra u Srbiji, svi su prešli na viši nivo. A tu je i Dušan Vlahović. Njemu je tek 22 godine, potpisao je za Juventus i napravio velike stvari za Srbiju. Napadač koji može da vam donese uzbuđenja - rekao je Vidić i dodao:

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport©

- Utisak je da na ovom turniru možemo dobro da prođemo. Praktično smo u istoj grupi kao 2018. godine u Rusiji, sa Švajcarskom i Brazilom. Desilo se da vodimo protiv Švajcarske, ali nam je onda Šaćiri dao gol za preokret. Veoma bolno je sve to bilo. Biće i sada mnogo teško, ali verujem u prolaz - kaže Vidić.

Štoper jedne od najsjajnih generacija "crvenih đavola" žali što Mitrović nije dobio pravu priliku da se pokaže u Premijer ligi:

- Mitro is on fire (smeh)... Šteta što ne igra u Premijer ligi. Ima samo 27 godina i već je najbolji strelac u istoriji Srbije. Verovatno će se ove sezone vratiti elitu. Voleo bih da Mitro svima pokaže da može da igra na višem nivou.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrovićfoto: Starsport©

Vidić se prisetio Matićevih početaka u reprezentaciji Srbije, kada je još bio igrač slovačkih Košica, a selektor je bio pokojni Radomir Antić:

- Nemanja je napravio sjajnu karijeru. Sećam se prvog treninga koji je odradio sa nama u reprezentaciji. Nije bio uopšte poznat, igrao je za Košice u Slovačkoj. Bio je visok, imao je najduže ruke i noge, tako da ga nikada neću zaboraviti, ali odmah me je impresionirao. Pored toga što je sjajno koristio ruke u duel igri, kao vezni fudbaler se trudio da stalno gura loptu napred. Većina veznih igrača to ne radi. Odigravaju kratke pasove na stranu. Svideo mi se od prvog trenutka. Bio je san mnogih klubova. Čak i sada, kada dobije šansu, daje Junajtedu iskustvo i ravnotežu. Veliki profesionalac, odličan za svlačionicu, ponosan na svoje srpske korene.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.