PIKSI IMA LOŠE VESTI! Posle Vlahovića, još jedan igrač van tima za Mađare!
Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije, Foto: FSS/Printscreen

orlovi pred novim izazovima!

PIKSI IMA LOŠE VESTI! Posle Vlahovića, još jedan igrač van tima za Mađare!

Selektor Srbije analizirao Mađare pred meč u Budimpešti koji se igra u četvrtak od 19.30

Objavljeno: 13:35h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije pred meč sa selekcijom Mađarske koji je u sklopu proprema za Mundijal.

"Orlovi" u četvrtak od 19.30 gostovati Mađarima, dok će 29. snage odmeriti sa Danskom u Kopenhagenu.

Selektor Srbije je pozvao najjači mogući sastav, a od ranije poznato da neće igrati Dušan Vlahović, a sada se pojavio još jedan problem.

- Imam puno poverenje u svakog igrača. Ko god bude igrao, znam da zaslužuje i da neće biti nikakvih grešaka što se sastava tiče - počeo je Piksi.

Sergej  Milinković i Dušan Vlahović
Sergej Milinković i Dušan Vlahovićfoto: Starsport©

- Tačno je da rezultat ne predstavlja pritisak za nas, ali u svakom slučaju utakmica je važna. Priprema se odvija u ozbiljnom tonu, jer drugačije ne može. Tim Mađarske zaslužuje respekt. Sa te strane, pristupamo pripremama najozbiljnije i tako se i spremamo. Juče u toku dana, sinoć, imali smo video analizu ekipe Mađarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti.

Stojković se prisetio davne 1997. kada je kao igrač odmerio snagu sa Mađarima u okviru baraža za SP.

- Sećam se tih utakmica. To je bio plej-of za odlazak na SP u Francuskoj 1997. Tadić se verovatno ne seća, pošto je imao devet godina. Spremali smo željno, okečivali da odemo na Svetsko prvenstvo. Shvatili smo ih preozbiljno. To je bilo pre 25 godina. Sećam se svih detalja na utakmici. Srbija tj. Jugoslavija je imala odlične igrače i zasluženo je otišla na Svetsko prvenstvo.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport©

- Mađarska kao fudbalska zemlja. Ona je bila pravi primer prave fudbalske sile još u vreme Puškaša, Kočiša, Hidekutija, koji su bili na vrhuncu svoje moći sredinom prošlog veka. Danas mi je drago da vidim ovu novu fudbalsku Mađarsku, kako u igri, tako i u infrastrukturi. To me raduje. Čestitam im na svim uspesima, koje su postigli i koje postižu. Strahovit napreda u poslednjim godinama, što sigurno daje primer kako treba raditi.

Piksi je otkrio da je ljubitelj mađarskog fudbala i da je najavio za senzaciju komšija na prošlom Evropskom prvenstvu gde naša zemlja nije učestvovala.

- Bio sam jedan od navijača Mađarske na prošlog Evropskom prvenstvu, kao za komšije. Igrali su lep, brz, moderan fudbal. Mi želimo da igramo sa dobrim ekipama, mislim da će biti jedna dobra utakmica i oni mogu da naprave probleme bilo kojoj ekipi na svetu. Pun respekt. Verujem da će sutra utakmica biti prava.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Nikola Milenković je neizvestan za meč u Mađarskoj...

- Svaki tim ima svoje probleme, nismo nikakav izutetak. Vlahovića neće biti u sastavu zbog povrede. Mogu da vam kažem i da je Milenković blizu da bude van tima, pošto oseća lakšu povredu, grč u zadnjoj loži. Bilo bi glupo i rizično da igra. Naravno, putuje sa ekipom u Budimpeštu.

- Srbija igra po modernim principima. Srbija je maksimalno koncentrisana. Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Uspeli smo. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi će pričati o tome i tražiti razloge. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata.

UEFA je odredila sudije za prijateljske mečeve "orlova".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.