POTRES NA TOPČIDERSKOM BRDU! Zvezda traži OGROMNU lovu od Partizana!
166. večiti derbi, Foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

došlo na naplatu!

POTRES NA TOPČIDERSKOM BRDU! Zvezda traži OGROMNU lovu od Partizana!

Crveno-beli izračunali načinjenu štetu u 166. večitom derbiju i traže nadoknadu od velikog rivala

Objavljeno: 10:08h

Više puta su iz Crvene zvezde istakli da je napravljena velika materijalna šteta tokom 166. večitog derbija, a sada su crveno-beli ispostavili račun Partizanu.

Bilo je dosta pirotehnike na mestu gde su bili smešteni gostujući navijači, a razgnevljeni porazom od 2:0, usledilo je iživljavanje na stadionu "Rajko Mitić".

Kako piše "Sportklub" iz kancelarije Crvene zvezde poslat je zahtev predstavnicima Partizana za nadoknadu štete od oko 55.000 evra.

Crveno-beli traže od komšija refundiranje novca po dva osnova – zbog polomljenih i zapaljenih stolica i uništenih ulaznih vrata i čitača ulaznica na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Uredna dokumentacija overena i od policijskih službenika, sadrži precizne izveštaje o šteti nastaloj tokom i posle susreta "večitih".

Tribina gde su bili navijači Partizana
Tribina gde su bili navijači Partizanafoto: Espreso/ Miloš Dreković

Na južnoj tribini uništeno je i zapaljeno oko 3.000 stolica. Delegat Vlado Glođović precizno je u izveštaju naveo nekoliko požara, jedan i veći, tokom kojih je izgore veći broj plastičnih sedišta na jugu. Ostale su polomljene i stavljene van upotrebe. Istovremeno, kako je kasnije utvrđeno, stradalo je i oko 300 stolica na istočnoj tribini stadiona Crvene zvezde.

Šteta po ovom osnovu iznosi oko 40.000 evra.

Istovremeno, zabeležen je i veći broj incidenata na i oko ulaznih kapija, takođe, u prostoru ispred južne tribine. Stradala su čak i trokrilna aluminijumska vrata, a najveća šteta evidentirana je posle uništenja digitalnog čitača ulaznica. I to nekoliko njih…

Ukupno, vrednost štete navijača Partizana na ulaznim kapijama, procenjena je na oko 15.000 evra.

Policija na večitom derbiju
Policija na večitom derbijufoto: Starsport©/Predrag Milosavljević

Kasnijim pregledom stadiona "Rajko Mitić" utvrđena su i oštećenja u svlačionici namenjenoj gostujućoj ekipi.

Da, podsetimo Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na prošloj sednici, sankcionisala je Crvenu zvezdu i Partizan sa po 1.2 miliona dinara zbog pirotehnike navijača na 166. večitom derbiju.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.