U JUGOSLAVIJI JE BILO STRAŠNO! Rat između braće! MORAO SAM BITI SPREMAN DA PUCAM - Čeferin se prisetio rata!
Aleksandar Čeferin, Foto: EPA/Angel Diaz

intervju aleksandra čeferina

U JUGOSLAVIJI JE BILO STRAŠNO! Rat između braće! MORAO SAM BITI SPREMAN DA PUCAM - Čeferin se prisetio rata!

Predsednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je da Superliga Evrope nema veliku budućnost i da klubovi koji tamo žele da učestvuju zapravo ne znaju šta hoće.

Objavljeno: 17:31h

Aleksandar Čeferin je u razgovoru za "Corriere della Sera" govorio o mnogobrojnim temama dotakavši se rata u Ukrajini. Kao Slovenac, nešto slično je doživeo krajem prošlog veka.

- Potoji mnogo sličnosti sa prošlošću - rat između braće. Stradaju obespravljeni, a ne političari. U Jugoslaviji je bilo strašno. Sećam se... Za nas u Sloveniji to je trajalo samo 10 dana, imao sam samo 23 godine i morao sam biti spreman da pucam.

UEFA je odmah uvela sankcije ruskim klubovima, izmestila finale Lige šampiona i prosledila više od milion evra pomoći ukrajinskoj deci i izbeglicama - kazao je Čeferin.

Nedavno je ponovo bila aktuelna priča u vezi sa Superligom Evrope.

- Ako utvrde da je UEFA monopol, tri kluba (prim.aut. Juventus, Real i Barselona) mogu da osnuju svoju "UEFA". Zašto onda žele da ostanu u našoj? Mislim da oni čak veruju da je svet ravna ploča... Hajde da prestanemo da je zovemo Superliga, više je Očajna liga - naveo je Čeferin.

Espreso/Sportske.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.