Bobija pitali šta mu je bilo najteže? Njegov odgovor je izazvao opšti smeh, a onda je pričao kako se tukao sa Mozgovim! (VIDEO)
Foto: EPA/Tolga Bozoglu

neka takav bude i u finalu

Bobija pitali šta mu je bilo najteže? Njegov odgovor je izazvao opšti smeh, a onda je pričao kako se tukao sa Mozgovim! (VIDEO)

Fantastičan je bio na ovom meču srpski centar

Objavljeno:

Briljirao je Boban Marjanović na parketu, posebno u prvom poluvremenu polufinala Eurobasketa kada Rusi jednostavno nisu znali kako da ga zadrže i sačuvaju.

U drugom poluvremenu i on malo pao, ali je bio opterećen i faulovima. Ipak, je zajedno sa saigračima izdržao sve i zasluženo se radovao po okončanju meča.

- Neverovatno, ne znam šta da kažem. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i pružili dobru igru tokom celog prvenstva. Mislim da nismo to radili, ne bismo bili u finalu. Momci su svi igrali odlično.

Najteže je bilo... Najteže je bilo dobiti - kroz osmeh je odgovorio Marjanović na pitanje šta je bilo najteže uraditi.

Svima je bilo jasno da meč nije bio nimalo lak, iako je naša reprezentacija u određenom trenutku imala čak 16 poena prednosti.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

- Utakmica je bila gore-dole. U svakom trenutku neko iskoči, u jednom trenutku neko drugi. Bila je teška utakmica psihički. Mislim da smo zasluženo dobili na kraju. Samo smo se borili i igrali kao tim. I kada je bilo teško, i kada je počeo da pada rezultat, bilo je "vau, šta ćemo sad". Imali su oni šut za tri poena, ali su promašili i nismo im dozvolili da nas stignu.

A kako mu je bilo u borbi sa Mozgovim?

- Ja volim tuču pod koševima. To je košarka, to je pravi sport. Nema ljutnje. Zna Mozgov kako ja igram, znam ja kako on igra. Nema tu loših reči.

foto: AP

I na kraju podsećanje na Istanbul 2001. godine kada smo osvojili poslednji Eurobasket.

- Maštaš o svemu. Gledati moje kolege kako 2001. godine osvajaju Evropsko prvenstvo ovde u Istanbulu... Nadam se da ćemo mi sad to da ponovimo.

BONUS VIDEO: Mačvan, Lučić i Gagi posle pobede nad Rusijom

(S. M. S. - specijalni izveštač Espresa sa EP u košarci)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.