BOBI JE POKUSAO BORŠČ, A BOGDAN EKSIRAO VODKU: Srbija je u finalu Eurobasketa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

EUROBASKET, POLUFINALE

BOBI JE POKUSAO BORŠČ, A BOGDAN EKSIRAO VODKU: Srbija je u finalu Eurobasketa! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 22:43h

Bilo je teško, bilo je čupavo, kidali su nam živce, ali su junački izdržali i uspeli! Srbija je u finalu Eurobasketa, pobedivši posle pravog rata u drugom poluvremenu Rusiju 87:79.

OVO JE NEREALNO: Nova povreda u reprezentaciji Srbije! (FOTO)

Finale koje su svi priželjkivali kada je reč o navijačima i košarkaškim sladokuscima će se i dogoditi. Srbija i Slovenija će se u Istanbulu boriti za titulu šampiona Evrope u nedelju od 20.30.

Ko to kaže, ko to laže da Teo ne igra za Srbiju?! Samo je porastao i zove se Boban Marjanović! (VIDEO)

foto: Reuters

Ali pre toga nekoliko rečenica o ovoj polufinalnoj utakmici i rovovskoj tuči i borbi u kojoj su Saletovi "orlovi" izašli kao pobednici.

GDE ĆE RUSI BICIKLOM NA BOBIJA? Mozgov je izblamiran, ne znamo hoće li moći da se pojavljuje u javnosti posle ovoga! (VIDEO)

Preuzeo je Bogdan Bogdanović kada je bilo najpotrebnije odgovornost na sebe, baš kao što se očekivalo od njega, a kako reče naš kolega Šarenac, pokazao da je "pravi produkt one naše škole".

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Pogodio je trojku, pa potom iu dvojku i tako nas uveo u nešto manje neizvesnu završnicu koju nikako nismo očekivali posle onog furioznog prvog poluvremena u kome su on i Marjanović dominirali i doveli nas na +16.

Međutim, u drugom je bila druga priča, minut po minut, poen po poen, su topili našu prednost, predvođeni čovekom koji ne ume da promaši maltene, Aleksejom Švedom i i večeras odličnim Voroncevičem i došli na samo -2 pet četiri minuta pre kraja.

foto: Reuters

Posebno je veliki problem predstavljala povreda Stefana Jovića koji je napustio igru u trećoj četvrtini hramljući i nije se više vraćao, a sada je pitanje samo da li će biti spreman za finale, za koje nam je neophodan.

A onda se dogodila već opisana situacija sa Bogdanovićem u napadu i odbranom besprekorno odigranom od strane svih igrača na terenu, te se tako ostvarilo ono "nepisano pravilo" da jedan tim ne može dva puta da pobedi Srbiju na jednom takmičenju.

foto: Printscreen/www.fiba.basketball

Opet u našem timu najefikasniji Bogdan Bogdanović sa 24 poena, a uz njega prvi Marjanović sa 18. Dvocifren je bio i fenomenalni Lučić sa 13 poena.

Kod Rusa očekivano, Šved najbolji sa 33 poena, sjajan je bio i Voroncevič sa 14.

foto: Printscreen/www.fiba.basketball

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz naš dobro poznati lajv-blog.

40. minut - KRAJ! Srbija je u finalu Eurobasketa! Pobedili smo 87:79.

39. minut - Tako nam je ovo bilo potrebno! Trojka Bogdana Bogdanovića, navijači su upali u delirijum i pevaju "J**i, Bogdane!"

38. minut - Dva minuta do kraja, sada se ulazi u igru nerava. Srbija drži vođstvo, ali ruski košarkaši nasrću, 78:74.

36. minut - Upalio je tajm-aut ruskog selektora. Opet su njegovi igrači uhvatili priključak i doveli utakmicu na jedan posed. Srbija - Rusija 75:73.

35. minut - I ovo je loša vest, Stefan Jović je posle ukazivanja pomoći na klupi, hramljući otišao u svlačionicu. Samo se nadamo da ovo ne znači da je i za njega završen šampionat.

32. minut - Trojkom Gudurić odgovara na seriju Rusa. Utakmica ulazi u napetu fazu, pa je predsednik KSS, Predrag Saša Danilović, izašao iz dvorane verovatno malo da se smiri, pošto ga nema na svom mestu. Srbija - Rusija 69:62.

foto: AP

30. minut - Auuuuu, neee! Samo to ne! Povreda Jovića, koji je izgleda izvrnuo skočni zglob i odlazi u svlačionicu. Nadajmo se da nije ozbiljno kako izgleda. Kraj treće četvrtine, 66:57 za Srbiju!

foto: Reuters

29. minut - Odlično, odlično! Odbili smo napad Rusa i uzvratili serijom 7:0, posebno je bila važna trojka koju je postigao Milosavljević. Srbija - Rusija 64:52.

27. minut - Moraju sada naši da se stisnu, upali su malo u kontra-ritam. Serija Rusije 10:0 i ponovo su uhvatili rezultatski priključak 57:52.

foto: AP

25. minut - Najbolja akcija na meču, alej-up u izvođenju Jovića i Lučića, Srbija - Rusija 57:41.

20. minut - Odlično odigrano prvo poluvreme naših momaka. Odbana odlična, a u napadu Bogdanović i Marjanović su glavni, Rusi nemaju način da ih zaustave. Srbija vodi 48:34. Šteta što Lučićev pokušaj za tri poena u poslednjoj sekundi nije prošao.

18. minut - Sve se sada svodi u ruskoj igri na Šveda i Mozgova, oni će sada povlačiti sve konce, ali odgovor stiže od Bogdanovića i Marjanovića. Srbija - Rusija 46:31.

15. minut - Sjajno! Serija Srbije koju predvodi Bogdan Bogdanović, a pripomažu mu Marjanović i Jović. Srbija je otišla na 14 poena prednosti i bazarevič je primoran da traži tajm-aut.

14. minut - I to nam je trebalo! Bogdan je pogodi dve trojke do sada, silno je motivisan, vidi se na njegovom licu. Uhvatili smo ritam i imamo 8 poena prednosti, 34:26.

foto: Reuters

12. minut - Dočekasmo da Marjanović pogodi iz igre posle nekoliko promašaja. Ipak, Hvostov trojkom na ne dozvoljavas da se odlepimo. Srbija - Rusija 27:23.

foto: Reuters

9. minut - Kao da prizvasmo Šveda koji je sada nanizao 5 poena zaredom, a potom Voroncevič odgovorio na trojku Lučića. Srbija - Rusija 23:20.

7. minut - Za sada smo dobro zadržali Šveda, postigao je samo dva koša sa slobodnih bacanja. Sa druge strane ulaskom Marjanovića smo dobili još na skoku u napadu. Trenutno je 16:10 za Srbiju.

5. minut - Posle serije 6:0 Rusa, usledio je odgovor naših serijom 5:0. Trenutni rezultat je 10:6 za Srbiju.

3. minut - Skupilo se nešto više navijača u hali, pa ih sada ima oko 4.000. Očekivano, Srbi i Rusi stoje jedni pored drugih i svako navija za svoje.

foto: Espreso

2. minut - Birčević zakucava za 0:5

1. minut - Kuzmić je započeo utakmicu poenima, ali pogodio je samo jedno od dva slobodna bacanja

foto: Reuters

20:30 - Utakmica je počela!

20:25 - Tu je i Vanja Udovičić, naš proslavljeni vaterpolista, a trenutno političar.

foto: Espreso.co.rs
foto: Espreso.co.rs

20:14 - Na tribinama je jedva 2000 navijača

foto: Espreso.co.rs

20:08 - "Ja te volim Srbijo" ori se pred početak meča u hali u Istanbulu

foto: Espreso.co.rs

19:55 - Navijači Srbije polako se okupljaju pred meč polufinala između Srbije i Rusije

foto: Espreso

Dončić posle pobede nad Španijom

19:50 - Postavljeni su "štandovi" za suvenire srpskog tima

foto: Espreso

Kuzmić posle pobede nad Italijanima


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.