Učestvovao je u legendarnom finalu protiv Rusa 1998. godine, a sada poručuje: Ne mogu da nam opet naprave problem, idemo u finale! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

zna kako protiv rusa!

Učestvovao je u legendarnom finalu protiv Rusa 1998. godine, a sada poručuje: Ne mogu da nam opet naprave problem, idemo u finale! (FOTO) (VIDEO)

Videćemo da li će Orlovi uspeti da savladaju jedinu ekipu koja ih je pobedila na Eurobasketu

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Rusije u polufinalu Eurobasketa.

Orlovi su protiv Rusa igrali dva puta u poslednjih mesec dana i zabeležili su po jednu pobedu i jedan poraz.

Jedan od aktera utakmice protiv Rusije koja je našoj reprezentaciji donela zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu pre 19 godina bio je Nikola Lončar. On je za Mozzartsport dao zanimljivu izjavu pred polufinale Eurobasketa.

- Ovo sve za sada deluje odlično. Idemo korak po korak, bez obzira na sve probleme i povrede. Ostvarili smo jedan od ciljeva, mada evo, povredio se i Lazić. Možda je zbog toga ovaj rezultat i malo iznad očekivanja, mada smo mi uvek ambiciozni i pucamo na najviše - rekao je Lončar za Mozzartsport.

foto: News1/Damir Dervisagic

On smatra da je Bogdanović lider ekipe, ali da je zajedništvo ono što krasi Orlove:

- Izgledamo lepo i organizovano. Ništa se ne prepušta slučaju. Naša najveća snaga je kolektiv, odnosno tim. Tu su Bobi i Mačvan pod košem, Bogdan je lider ekipe. Svi se fenomenalno dopunjuju i defanzivno i ofanzivno - smatra Nikola Lončar.

foto: AP

Zna legenda naše košarke odakle preti najveća opasnost protiv Rusije:

- Rusi su u dosadašnjem toku šampionata pokazali da imaju kvalitet i talenat. Ipak, mislim da nisu tim koji može da nam opet napravi problem. Dosta zavise od pet, šest igrača, a pre svega od Šveda. On, naravno ima ´kard blanš´ od trenera. Ako ima svoj dan, teško ga je zaustaviti jedan na jedan. Unutra imaju Mozgova koji je veliki, ali ne baš talentovan i to treba da iskoristimo. Voroncevič može da bude opasan ako pogodi prvu trojku, a mislim da Kurbanova može da čuva Lučić. Mislim da smo mogli i u grupi da ih dobijemo - rekao je Lončar.

foto: AP

Prisetio se i čuvenog finala protiv Rusije 1998. godine:

- Mislim da su tad za njih igrali Karašov, Panov, Kudeljin, Mihajlov… Sećam se da ih je Rebrača baš razbio u finalu, Bodiroga je izabran za MVP-ja, Sale je zbog povrede zaigrao tek u završnici. I tada smo imali dosta kadrovskih problema, povreda, Paspalj se povukao posle Atlante, nije bilo Divca, Danilovića - setio se velike utakmice Nikola Lončar.

Spomenuo je i mentalitet koji našu reprezentaciju dovodi do borbe za medalju i bez igranja glavnih košarkaša:

- Ma, nema šta… Mi svi kad se skupimo u reprezentaciji hoćemo da igramo. I radimo to najbolje što možemo. To je ono što nas razlikuje od ostalih. To je naš pobednički mentalitet, ko god da igra. Iskreno, te finalne utakmice sa Rusijom se i ne sećam baš najbolje. Prošlo je 20 godina… Samo se sećam da smo ih dobili, neka tako bude i večeras - rekao je Lončar.

foto: AP/Reuters

Istakao je i ko su po njemu najbolji igrači na ovom Eurobasketu:

- Svi su oduševljeni Letonijom, a Evropa je videla i Luku Dončića. Takav igrač trenutno ne postoji na "starom kontinentu". Tu je i Porzingis.

foto: AP

Legenda naše košarke veruje da Orlovi mogu do medalje:

- Malo nam fali za medalju. Možemo dosta u polufinalu, pa i u finalu. Što da ne? Nikad se ne zna, to je jedna utakmica i svašta može da bude - zaključio je Nikola Lončar.

BONUS VIDEO: Dragić posle pobede nad Španijom

(Espreso.co.rs/ Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.