HORDA PRATI SVOG VOĐU: Prošli su nas žmarci kroz čitavo telo zbog teksta koji je FIBA objavila o Bogdanu i Srbiji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

PREJEŽILI SMO SE

HORDA PRATI SVOG VOĐU: Prošli su nas žmarci kroz čitavo telo zbog teksta koji je FIBA objavila o Bogdanu i Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Dok se čita ovakvo štivo, suze radosnice su potpuno dozvoljena stvar...

Objavljeno: 17:59h

Horda je sastavljena od autsajdera. Preskakanje prepreka nije bilo lako, ali oni su ih ispreskakali povezavši se jedni sa drugima, boreći se kao familija, borci za otadžbinu i postavši nepoželjan neprijatelj. A sve to kao iza leđa svog moćnog vođe, Vođe Horde (Leader of Horde, kako je Bogdanovićevo ime na društvenim mrežama), piše zvanični sajt FIBA.basketball.

"A, njegovo ime? Bogdan Bogdanović!

- Igrao mnogo WoW kada sam se pridružio Tviteru. Izabrao sam ime Vođa Hord, i iskreno, više ne želim da ga promenim - rekao je onomad Bogdanović.

SRBIJA ĆE BITI ŠAMPION EVROPE U KOŠARCI! Evo i zašto (FOTO) (VIDEO)

Horda je jedan od klanova u toj igrici. Inače, osim toga što je igrač svetske klase, isto se može reći i za njegove gejmerske sposobnosti.

foto: AP/Reuters

Neverovatno, ali njegovo iskustvo iz "Vrld of Vorkrafta" (World of Warcraft) ponekad dobro dođe na terenu. Horda u toj igrici se sastoji od autsjdera koja se zbliži i postane porodica, identično kao ovaj tim Srbije. Bez Tea, Nedovića, Kaline, Bjelice, Simonovića i Jokića, veliki broj "drugih opcija" (što bi Muta rekao - plan B) dobio je priliku da zasija u reprezentativnom dresu.

Autsajderi! Momci poput Dragana Milosavljevića, Vladimira Lučića, Ognjena Kuzmića i drugih, koji retko igraju glavne uloge kroz svoje karijere. Zato im je potreban vođa.

- Ušao je na Eurobasket sa pritiskom da mora da postiže poene i u potpunosti iskaže raskošni talenat. Ali on je toliko kompletan igrač, da dodaje i mnogo drugih stvari vašoj igri. On je za nas dodatni plejmejker na parketu - reči su selektora Aleksandra Đorđevića.

- Hteo je sam da završi utakmicu protiv Rusije, stavio je sam sebe pod ogroman pritisak, ali za time nemapotrebe. Posle prve tri utakmice u grupi, shvatio je da treba da pomogne saigračima da postanu bolji, a da nije sve u tome da on zablista na terenu - objasnio je Sale Nacionale.

EKSKLUZIVNO, SAŠA DONČIĆ: Otac najvećeg talenta u Evropi zna nešto što će oduševiti svakog Srbina! (VIDEO)

Posle pobede nad Mađarima, i sam Bogdan se osvrnuo na svoju, ali i igru ostalih srpskih reprezentativaca, rekavši da ima dosta mesta za popravku igre, uprkos tome što je Srbija iz šest utakmica do tada ostvarila pet pobeda.

- Nismo pokazali svoju punu snagu. Sigurno je da uvek možeš da budeš bolji, posebno u odbrani, previše smo im dozvolili lakih poena, a to ne radimo obično. Ali opet, lepo je izaći iz meča sa pobedom.

Win! #lockin ???

A post shared by Bogdan Bogdanovic (@bogdan.bogdanovic13) on

Ono što se često događa na Eurobasketu je dečja graja koja okružuje Bogdana gde god da se pojavi. Klinci hrle kako bi se fotkali sa njim, a njemu to uopšte ne smeta.

- Nema reči koje mogu to da opišu. Nikada nisam očekivao da bi to moglo da bude ovakvo. Ekstremno sam srećan što sam motivisao prvenstveno decu da dolaze na utakmice, a onda i ostale navijače. Veoma sam srećan zbog toga - rekao je Bogdan.

DAN POSLE ITALIJE, SALE O RUSIMA: Prvi su na nas udarili fizički, zato sad moramo biti spremniji! Ali jedna stvar me uvek raduje kod mojih igrača!

Nije želeo da više priča o svom uticaju na ljude. Nije bilo ni potrebe. Kako igra, nema ni potrebe da priča, tako je to sa svim pravim vođama (ne ovim lažnim prim.aut.). Za sada, on se drži svoje horde koja nosi majice sa natpisom Srbija, a WoW može još malo da sačeka.

foto: AP/Reuters

- I dalje ga igram ponekad, ali mnogo manje nego nekada, jer imam manje slobodnog vremena. A, pazite se, ako se previše naložite, možete i da se navučete. Takva je igrica!", napisali su na sajtu FIBA ovaj prelepi tekst o najboljem srpskom košarkašu.

Hvala im na lepom štivu ovog dana kada su sve oči uprte u fudbal, a malo se odmara od košarke.

Doduše, da li se u Srbiji ikad zapravo odmara od košarke? :)

BONUS VIDEO: Bogdan posle trijumfa nad Italijom

(Espreso.co.rs/FIBA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.