DAN POSLE ITALIJE, SALE O RUSIMA: Prvi su na nas udarili fizički, zato sad moramo biti spremniji! Ali jedna stvar me uvek raduje kod mojih igrača!
Foto: Reuters

Idemo na medalju

DAN POSLE ITALIJE, SALE O RUSIMA: Prvi su na nas udarili fizički, zato sad moramo biti spremniji! Ali jedna stvar me uvek raduje kod mojih igrača!

Selektor Srbije je istakao svoja očekivanja od predstojećeg polufinalnog meča

Objavljeno: 13:04h

Kakva je situacija u taboru "Orlova" posle pobede nad Italijom i plasmana u polufinale Eurobasketa?!

Selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević dan posle meča održao je konferenciju za srpske novinare u hotelu, na kojoj je sumirao prethodni meč i najavio sledeći protiv Rusije.

- Ne bih više o Italiji, nego o sledećem protivniku koji nas čeka, a to je Rusija. Zahtevna utakmica, protivnik koji igra sigurnu košarku na prvenstvu. Izuzetno su spremni, ovo je najbolja ekipa Rusije koju su doveli poslednjih godina. Imaju lidera Šveda koji je motor ekipe, iskusne evroligaške igrače. Mozgova na poziciji centra koji daje fizičku stranu i prednost - rekao je Đorđević.

foto: EPA

"Zbornaja komanda" je nanela jedini poraz Srbiji u dosadašnjem delu takmičenja. Bilo je to u drugom kolu takmičenja po grupama, a naš selektor je objasnio šta se tada dogodilo.

- U utakmici u grupi su, neću da kažem iznenadili, ali bili prvi koji su krenuli fizički na nas i isterali iz principa i stvari koje smo težili da radimo. To će biti jedan od zadataka za igrače u narednom meču, da uđu fizički spremni. Izvukli smo dobre pouke, igrači su sjajno raagovali posle tog poraza, skupili se sami u sobi bez naše inicijative i razgovarali o tim stvarima. Već sam rekao retkost da na takav način sa tolikom željom za informacijama i pripremom ulaze u svaki meč. To nam daje poseban kvalitet.

foto: AP

Mnogi možda pre početka Evropskot prvenstva nisu videli Ruse u polufinalu, ali su oni pokazali da su sazreli kao tim. Najbolji dokaz za to je četvrtfinalna utakmica protiv Grčke, koju su preokrenuli nakon što su zaostajali 11 poena.

- Rusi su izuzetno ambicizoni. Samo jednu utakmicu su podbacili na EP, protiv Letonije koja se tu izdigla i napravila sjajan rezultat. Na nama je da se koncentrišemo, da okrenemo glavu ka tome šta nas čeka sutra. Danas je dan rezervisan za oporavak uz lagan trening popodne. Dobili smo trening u devet uveče u pomoćnoj sali pa nećemo ići tamo. Odradićemo fitnes i tereranu u hotelu, fizički oporavak za sutrašnji napor. Igrači na to uvek dobro reaguju. Sutra ćemo se pripremiti za utakmicu, ali znamo šta nas čeka, gde smo grešili - pojasnio je Đorđević.

foto: AP

Ono što sada mnogi potenciraju jeste da je teško na jednom takmičenju pobediti neki tim dva puta, što se upravo nikako nije dogodilo našim košarkašima pod trenerskom palicom Aleksandra Saše Đorđevića.

- To su te krilatice, nadam se da važe u ovom slučaju. Jedna od stvari gde mi imamo određenu snagu je da dobro reagujemo na greške koje napravimo u prethodnoj utakmici i ispavimo to. Igrači su spremni da prihvate savet, pa i sami nalaze rešenja. Naravno, ne možemo se samo na to oslanjati, na jedan detalj. Moramo biti sigurni u sebe, hrabri kao do sada. Da budemo svesni da smo tu gde smo, da nas jedna utakmica deli od koraka napred. Bez preteranih i dubokih misli treba da odigramo svoju igru.

foto: EPA/Sedat Suna

Očekuje se da u polufinalu Srbija dođe još više navijača i daju dodatni vetar u leđa "Orlovima". Selektor je rekao da ih od ranog jutra brojni zovu za karte.

- Hvala navijačima, i oni su deo našeg uspeha. S obzirom na to koliko imamo zahteva za karte očekujemo ih još više. Doći će navijači ne zato što ih mi zovemo ili vi (novinari) nego zato što ovo vole ove momke, osećaju ovo. A momci kada vide te ljude koji ih prate još im je lepše.

BONUS VIDEO: Gagi Milosavljević posle pobede nad Italijom

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.