KRADE FORE OD TEA I OTKIDA NA ZVEZDU: Posle Dončićevih reči iz Istanbula, Delije će poželeti da imaju vremensku mašinu!
Foto: EPA/Sedat Suna

Jednu želju ima

KRADE FORE OD TEA I OTKIDA NA ZVEZDU: Posle Dončićevih reči iz Istanbula, Delije će poželeti da imaju vremensku mašinu!

Mladi slovenački reprezentativac je jedna od glavnih zvezda u Istanbulu

Objavljeno: 10:18h

Jedno od imena o kojima se govori najviše u dosadašnjem toku Eurobasketa je svakako nova zvezda na košarkaškom nebu Evrope, Luka Dončić.

Tinejdžer u dresu slovenačke reprezentacije je predvodio svoju reprezentaciju do velike pobede nad Letonijom i plasmana u polufinale.

- Finale Eurobasketa Srbija - Slovenija bilo bi savršeno. Navijao sam za to. "Orlovi" igraju dobro na ovom prvenstvu i pored toga što su oslabljeni, i to poprilično. Ne igra im skoro cela prva petorka - rekao je Dončić za "Informer".

foto: AP

Slovencima pre toga predstoji duel sa aktuelnim prvacima i na prvi pogled nezaustavljivim Špancima u polufinalu.

- Svi znamo kakav je tim Španije. Moramo da odigramo izuzetnu utakmicu ako želimo da se nađemo u finalu. Biće veoma teško protiv Marka i Paua Gasola. Videli smo šta su radili u prošlim utakmicama. Međutim, mi moramo da igramo svoju igru i ne smemo da se opteretimo njihovom veličinom - dodao je on.

foto: Beta/Nebojša Tejić

Mnogi mu već sada prredviđaju da neće proći mnogo vremena, a on će biti najbolji igrač Evrope i upoređuju ga se legendarnim Draženom Petrovićem.

- Svima je želja da budu najbolji, pa tako i meni. Uradiću sve kako bih postao najbolji igrač u Evropi. Ali još nisam na tom nivou. Imam još dosta da radim i da učim. Volim Miloša Teodosića, puno sam gledao kako on igra i učio od njega. Njegove asistencije su nezamislive. Pored njega, dosta sam naučio i od svog saigrača u Realu Serhija Ljulja.

foto: Filip Plavčić

Nikada igrač Real Madrida nije krio da je Crvena zvezda njegova najveća ljubav, a njegove reči će sigurno oduševiti sve Delije.

- Veliki sam navijač Zvezde i voleo bih jednog dana da zaigram u crveno-belom dresu. Naravno, to nije moguće sada, ali kad budem stariji ili pred kraj karijere, rado ću doći u Zvezdu. Želim da igram pred Delijama, oni stvarno prave odličnu atmosferu. Video sam da crveno-beli sada imaju skoro novi tim, ali verujem da će sve ispasti dobro na kraju. Prošle sezone u Evroligi su bili baš odlični. Žao mi je što nisu prošli u drugu fazu. Nadam se da će ove sezone uspeti u tome. Video sam da su doveli Peru Antića, što je stvarno veliko pojačanje - poručio je Dončić.

foto: EPA/SEDAT SUNA

Na kraju je razrešio i celu priču oko njegovog igranja za selekciju Slovenije, iako su ga htele i Srbija i Španija.

- Ja sam Slovenac, rođen sam u Sloveniji. Otkad sam počeo da igram košarku, želeo sam da igram za reprezentaciju Slovenije i nije bilo nikakvih drugih priča niti sam imao dilemu. Nikad nisam razmišljao da igram za neku drugu zemlju.

BONUS VIDEO: Bogdan posle trijumfa nad Italijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.