SALE ĐORĐEVIĆ O SVAKOM PONAOSOB: Šta je s Bogdanom? Kako je Mačvan jednim gestom stvorio tim? I koga će tek da šutira u d**e?
Foto: AP

Za njega je bio savršen meč

SALE ĐORĐEVIĆ O SVAKOM PONAOSOB: Šta je s Bogdanom? Kako je Mačvan jednim gestom stvorio tim? I koga će tek da šutira u d**e?

Selektor Srbije je istakao da su njegovi igrači odigrali izuzetno u odbrani, predvideli svaki potez protivnika na terenu

Objavljeno:

Imao je velikog razloga za zadovoljstvo Aleksandar Saša Đorđević posle pobede nad Italijom i plasmana u polufinale Eurobasketa.

Nije razlog samo trijumf, već i sama igra, način na koji su njegovi izabranici došli do pobede, pre svega sjajnom defanzivom, ali i odličnim rešenjima u napadu.

Upravo to je istakao selektor Srbije na konferenciji za medije posle meča.

foto: AP

- Ovo je možda i najbolja naša odbrana koju smo odigrali na ovom prvenstvu. To je stvar na kojoj smo radili i iz koje crpimo našu snagu. Bili smo fokusirani. Igrali smo inteligentno u svakom posedu. Sve smo videli na terenu, predvideli smo sve poteze igrača Italije na parketu. Znali smo da su sjajni šuteri i odličan posao smo uradili na njihovim najboljim igračima Belineliju i Datomeu. Mnogo sam ponosan na moje momke - rekao je Đorđević.

Srbiju u polufinalu čeka duel protiv Rusije koja nam je nanela jedini poraz na ovom prvenstvu.

- Rusija je težak protivnik. Pobedili su nas zasluženo. Verujem da ćemo biti spremni za par dana da iznesemo na parket ono što imamo u našim srcima.

foto: Reuters

Na konferenciji su podsetili novinari Đorđevića na izjavu koju je dao posle poraza od Rusa o Bogdanu Bogdanoviću, da ne sme da misli da je sve uvek na njegovim plećima i upitali ga da li će to biti najveća promena u timu za polufinale.

- To je česta greška kod igrača takvog kvaliteta i mladosti koju pravi u takvoj utakmici. Mi smo razgovarali i posle toga je promenio način igre i to je bilo očigledno već na sledećem meču protiv Turske kada je imao 9 asistencija, mislim. TO je nešto što što ostaje u njegovom IQ. On je neverovatno talentovan, momak koji trenira najviše od svih. Sve je zreliji i zreliji, i to me čini ponosnim i srećnim.

foto: Reuters

Jedan od igrača koji igraju konstantno dobro tokom prvenstva je i debitant Vladimir Lučić, a selektor je izrekao niz pohvala na njegov račun.

- On je jedan od igrača koji mogu da čitaju igru neverovatno dobro- Nije opsednut postizanjem poena, iako ih ima u svom arsenalu. Odrastao je u pobedničkom timu i tokom karijere je igrao za timove kod kojih se sve uvek vrti oko pobede. Tako da zna šta da radi na parfketu. Ponekad je manje više. Ne pokazuje uvek šta sve može, ali i na ovom prvenstvu i na pripremama igra sjajno. Došao je u najboljoj formi od svih, ali to je možda očekivano jer je i moj igrač u klubu pa je znao šta da očekuje. Zaista je podigao igru na viši nivo. I mnogo sam srećan zbog njega jer je ovo njegovo prvo prvenstvo ikada i ostvario je cilj zajedno sa nama koji smo ostvarili. I narednih godina će biti u Bajernu pa ću ga svakog dana "maltretirati" (kick his ass) da bude još bolji.

foto: AP

Kada je već tako krenuo, nastavio je dalje o igračima, pa je za kapitena Milana Mačvana istakao da je "lepak tima" i da je neverovatno koliko je spreman da se žrtvuje.

- Mačvan je lepak ovog tima. Tokom priprema desila se utakmica protiv Grčke, kada je imao temperaturu 38 sa 5 i on je rekao da ne dolazi u obzir da ne igra. Igrao je dok je mogao, posle smo ga dva dana vraćali iz mrtvih. Tada je ovaj tim postao tim. Pokazao je velike ljudske i igračke kvalitete. Ogromne pohvale za njega.

foto: AP

Ogroman posao su odradili i centri Kuzmić i Marjanović koji su skroz uništili koncept Italijanima.

- Marjanović je bio hirurški precizan, odlično je razbio protivničku odbranu, ali mora da koristi svoju snagu kada dođu fizički jaki centri. Kuzmić je bio odličan u odbrani - dodao je Đorđević.

BONUS VIDEO: Bogdan posle trijumfa nad Italijom

(S. M. S. - specijalni izveštač Espresa sa EP u Istanbulu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.