Koga Aleksej Šved želi u polufinalu? Srbiju ili Italiju? (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

želi medalju

Koga Aleksej Šved želi u polufinalu? Srbiju ili Italiju? (VIDEO)

Najbolji igrač Rusije je istakao da sada želi samo da se odmori i pripremi za polufinale

Objavljeno: 20:20h

Rusija je obezbedila mesto u drugom polufinalu i čeka pobednika meča Srbija - Italija.

"Baćuške" su napravile preokret u drugom poluvremenu protiv Grčke, a tvorac je bio ponajbolji igrač ruske reprezentacije Aleksej Šved, koji je u drugom poluvremenu postigao 22 poena od ukupno 27 na ovom meču.

- odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo promašili dosta šuteva, oni su imali i dvocifrenu prednosti, ali saigrači i selektor su mi verovali. Zaigrali smo bolje u nastavku i vratili se. Nisam zaslužan samo ja, pomogli su mi mnogo i saigrači. To što su verovali u mene mi je mnogo pomoglo. Dodatno me motivisalo - rekao je Šved.

foto: AP

Njemu i saigračima sada predstoji mirno posmatranje duela Srbije i Italije, jer će im pobednik tog meča biti protivnik u polufinalu. Kada je reč o željama, sjajni košgeter nema posebne želje.

- Obe ekipe su sjajne. Svako svakoga na šampionatu može da pobedi. Kao što sam najavljivao pre turnira, mi ne smemo da razmišljamo o medaljama, već samo o svakoj narednoj utakmici. Pred nama su još dve. Trenutno nam je neophodan odmor. A sutra ćemo razmišljati o protivniku.

BONUS VIDEO: Voroncevič posle pobede nad Grčkom

(S. M. S. - specijalni izveštač Espresa sa EP u Istanbulu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.