ŽELE GA U SVOM TIMU! Da li Dejan Radonjić može da ostane imun na ovaj direktan poziv? TEŠKO! (FOTO)
Foto: Beta/Branislav Božić

EUROBASKET 2017

ŽELE GA U SVOM TIMU! Da li Dejan Radonjić može da ostane imun na ovaj direktan poziv? TEŠKO! (FOTO)

Da li može da ostane imun na ovo?

Objavljeno: 21:18h

Reprezentacija Crne Gore ispala je sa Eurobasketa u osmini finala posle poraza od ekipe Letonije rezultatom 100:68.

Ali, težak poraz od Letonaca, bez obzira na to što se radi o kvalitetnoj ekipi, ostavio je opor ukus u ustima.

Zvezda ubedljivo do nove pobede! Feldin objasnio neke stvari! (FOTO)

Nemci su naterali Špance da se oznoje, ali braća Gasol jednostavno nisu sa ove planete! (VIDEO)

- Poraz ne može, a da ne ostavi traga. Ne mogu ništa da prebacim igračima jer je Letonija bila dominantna. Bila je fantastična. Odigrala je bez greške. Mi smo imali taktiku i dogovor kako treba igrati protiv Letonije, ali jedno je papir i dogovor, a drugo je teren. Drugim rečima, nismo uspeli naš plan da sprovedemo u delo, ušli smo u mašinu, koja nas je samlela. Nešto slično nam se desilo i protiv Španije - rekao je Tanjević po dolasku u Podgoricu

foto: Nebojša Mandić

Potom je nastavio Tanjević.

- Poslednja utakmica mi je ostala kao čemer. Baš mi je teško pala. Sve do Letonije sam bio zadovoljan. Kako samim plasmanom na Evropsko prvenstvo, tako i partijama u grupnoj fazi. Izborili smo plasman u osminu finala. Mogli smo da dobijemo i Hrvatsku. Kada se sve sabere ja sam zadovoljan rezultatom, ali ponavljam ostao mi je baš težak osećaj posle debakla u duelu sa Letonijom.

foto: EPA

Vremena za tugovanje nema jer već u novembru kreće novi ciklus, početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Crna Gora je u grupi sa Španijom, Slovenijom i Belorusijom. Sa Tanjevićem na mestu selektora ili bez njega?

- Ja imam želju, naravno. Ona nikada nije bila sporna. Ali, ja bih vođenje državnog tima dao Dejanu Radonjiću ili Dušku Ivanoviću. Mlađi su, jači, imaju više enegrije i života da guraju dalje, da se bore za mesto na Svetskom prvenstvu. Vremena za čekanje nema. Novembar je sutra, a pitanje je ko će moći da igra, kakva će biti situacija sa igračima iz NBA lige i inostranstva, da li će moći da se odazovu pozivu. Njihova želja nije sporna, ali treba biti realan pitaju se i klubovi. Niko neće radite nešto na svoju štetu - naglasio je Tanjević.

foto: Beta/Branislav Božić

U svakom slučaju čelnike Košarkaškog saveza Crne Gore očekuju dve jako bitne odluke. Ko će voditi mušku seniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i ko će biti selektor ženske selekcije koju očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje zajedno organizuju Srbija i Letonija

BONUS VIDEO: Lučić pred utakmicu sa Italijom

(Εspreso.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.