NAJBOLJI IGRAČ ITALIJE: Kad sam prvi put video Danilovića bio sam mnogo nervozan! Ipak je to Danilović!
Foto: AP/Fonet/Aleksandar Levajković

igrali u istom klubu

NAJBOLJI IGRAČ ITALIJE: Kad sam prvi put video Danilovića bio sam mnogo nervozan! Ipak je to Danilović!

Marko Belineli je otkrio da mu je aktuelni predsednik KSS bio jedan od najomiljenijih igrača u mladosti

Objavljeno:

Najveća pretnja srpskim košarkašima u četvrtfinalu Eurobasketa biće Marko Belineli.

Prepun NBA iskustva, vrsni šuter i odlični plejmejker udarna je igla u reprezentaciji Italije tokom čitavog takmičenja i moraće "orlovi" dobro da se potrude da bi ga zaustavili.

foto: AP

- Čeka nas mnogo teška utakmica, Srbija igra izvanrednu košarku. Dugo su zajedno, igraju timski i napad i odbranu, imaju dobre centre. Bogdan Bogdanović kao najbolji strelac... Neće biti lako, ali probaćemo da pripremimo utakmicu najbolje što znamo. Potrudićemo se da budemo spremni - rekao je Belineli i nastavio da priča o kvalitetima našeg tima:

- Imaju dosta iskustva, imaju kvalitetnog trenera. Dobar protok lopte i često spuštanje na Marjanovića je takođe veliko oružje Srbije. Bogdanović je izrastao u lidera ove ekipe. Odličan je igrač, ume sam da iskreira sebi prostor za koš, ali i da uposli saigrače.

foto: Fonetap

Selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević, je izrekao niz pohvala na njegov račun.

- Trudim se da igram košarku najbolje što znam, da pobedimo, da budem koristan za ekipu. Trudim se da igram odbranu još više. Volim košarku, volim da igram, volim da budem koristan za tim.

foto: EPA/Jim Hollander

Ipak, kod Belinelija u srcu posebno mesto zauzima jedan Srbin, a to je aktuelni predsednik KSS, Predrag Saša Danilović, koji je legenda kluba u kome je Belineli počeo svoju karijeru, Virtusa iliti nekadašnjeg Kindera iz Bolonje.

- Sećam se vremena kada je Danilović igrao u Bolonji, bilo je to nešto prelepo. On je jedan od mojih omiljenih igrača, iskreno. Prvi put sam ga video pre dva dana i bio sam malo nervozan, jer to je ipak Danilović - rekao je oduševljeno Belineli.

BONUS VIDEO: Bobi posle pobede nad Mađarskom

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.