DATOME: Bogdan i ja možemo da budemo prijatelji samo posle utakmice!
Foto: EPA/Cem Turkel

Voli srbe

DATOME: Bogdan i ja možemo da budemo prijatelji samo posle utakmice!

Jedan od glavnih aduta italijanske reprezentacije istiće da je uvek okružen Srbima

Objavljeno:

Podgreva se atmosfera kako se bliži četvrtfinalni meč između Srbije i Italije na Eurobasketu.

Biće to jedan od derbija četvrtfinala na šampionatu.

Posebno će biti zanimljivo gledati kako igraju jedan protiv drugog doskorašnji klupski saigrači u Fenerbahčeu, Bogdan Bogdanović i Luiđi Datome.

foto: AP

- Bogdan i ja smo stvorili toliko zajedničkih uspomena tokom prethodne dve godine, dve vrlo intenzivne godine. Sada nema prostora za prijateljstvo na terenu. Ja ću raditi sve što mogu da pomognem svom timu, on će uraditi isto. Bićemo prijatelji ponovo nakon utakmice - rekao je Datome srpskim novinarima u Istanbulu.

Kako je priznao njih dvojica su dosta razgovarali tokom priprema, ali od kada je počelo takmičenje, sreli su se samo par put.

foto: EPA/Jim Hollander

- Pričali smo dosta tokom priprema, ali posle toga smo se videli tek jednom ili dva puta. Znam da on voli ovakve utakmice, visokog napona, važne utakmice. Znam da će biti spreman za ovaj meč. Nikolu Kalinića sam sreo u Atini, na Akropolis kupu, sa Željkom se nisam video, ali smo se čuli preko telefona - rekao je Datome i otkrio da je uvek okružen Srbima.

- Imam mnogo prijatelja u Srbiji. Vlada Androić (pomoćnik Željka Obradovića) je Srbin, Bata Zimonjić (kondicioni trener) je takođe Srbin. Veseli je gotovo Srbin, usvojili ste ga, a-ha-ha. Uvek sam okružen Srbima. Volim Srbe. Ali, o tome neću da razmišljam kada budem na terenu.

foto: EPA/Spyros Chorchoubas

Srbija i Italija su odigrale prijateljski meč tokom priprema za Eurobasket, a sjajni krilni košarkaš ima samo pohvale za ekipu Saleta Đorđevića.

- Ne znam, iskreno. Znamo da će se oba tima boriti za pobedu svim silama. Biće dosta nervoze, kao i u svakoj važnoj utakmici. Znamo ko nam je protivnik, znamo ko smo mi, zato moramo da budemo spremni da reagujemo na pravi način. Srbija ima mnogo dobar tim, pobednički sistem, a da bismo pobedili moramo da budemo najbolji - rekao je Datome.

BONUS VIDEO: Himna Turske pred meč sa Španijom

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.