Turci se borili kao lavovi, ali Španci su Španci... (FOTO)
Foto: AP

uzalud vam trud

Turci se borili kao lavovi, ali Španci su Španci... (FOTO)

Da li ih iko može zaustaviti?

Objavljeno: 22:24h

Košarkaši Španije plasirali su se u četvrtfinale Eurobasketa, doduše teže od očekivanog. Izabranici Serđa Skariola savladali su domaćina Tursku rezultatom 73-56. Otvorili su Španci meč serijom 5-0, prišli su im potom Turci na 7-6, ali su preko braće Gasol i Ćaća Rodrigeza košarkaši Španije uspeli da dođu do devet poena prednosti, ispostavilo se da su sa tom razlikom otišli i na prvu pauzu. U drugom kvartalu, ponovo bolje otvaranje aktuelnog prvaka Evrope, dolaze nakon poena Pau Gasola i do prve dvocifrene prednosti.

SKANDAL! Pokušaj ubistva reprezentativnog golmana Turske! Ne znamo kako je ovo preživeo... (VIDEO) Ipak, drugi deo druge četvrtine pripao je domaćinu, koji je preko Erdena, Korkmaza i na kraju Osman uspeo da prepolovi deficit, imali su na dva minuta do kraja svega četiri poena zaostatka, ali su Španci preko Ćaća i Navara došli do osam poena prednosti pred poluvreme. U nastavku, tvrda igra na obe strane, prve poene u kvartalu postižu Turci, trojku je pogodio Džedi Osman nakon dva i po minuta igre. Odlično su zaigrali košarkaši domaćina turnira u oba pravca, a na 10 sekundi do kraja treće deonice prišli su na tri poena deficita poenima Meliha Mahmatoglua. Ipak, u poslednjim sekundama kvartala, Ćaćo Rodrigez uspeva da izbegne presing Turaka i da pogodi trojku uz zvuk sirene (49-43).

U poslednjoj deonici iskustvo i kvalitet koji su na strani Španaca isplivali su na površinu, proradio je i Riki Rubio sa dve pogođene trojke, poenima Marka Gasola "Furija" dolazi do najveće prednosti na meču na samo tri minuta do kraja (66-52).

Turci jednostavno više nisu imali snage da se nose sa daleko boljim rivalom, pokazali su pravi duh i borbenost u 30 minuta ove utakmice, ali su kratka klupa i neiskustvo turske selekcije doveli do toga da Španci lagano privedu meč kraju. Najefikasniji u pobedničkom sastavu Riki Rubio sa 15 poena, pratili su ga Ćaćo Rodrigez sa 11 (9 as), kao i Pau Gasol sa 11 poena i njegov mlađi brat Mark sa pola koša manje.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball

U poraženoj selekciji Turske 20 poena Korkmaza, 10 je dodao Mahmatoglu.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball

Španci će u četvrtfinalu Eurobasketa snage odmeriti sa selekcijom Nemačke, koja je juče iznenadila Francusku.

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.