ESPRESO INTERVJU GORAN DRAGIĆ: Daj bože, igraćemo sa Srbijom u finalu! (VIDEO)
Foto: Reuter

EP u košarci

ESPRESO INTERVJU GORAN DRAGIĆ: Daj bože, igraćemo sa Srbijom u finalu! (VIDEO)

Verovatno najveća zvezda ovog prvenstva u košarci samo za Espreso o fascinantnoj Sloveniji, neverovatnom Dončiću, emocijama s kojima se nosi i srpskoj ekipi

Objavljeno: 13:52h

S Goranom Dragićem prvi put sam razgovarao na Evropskom prvenstvu održanom 2013. u Sloveniji. Tad nije bio u sastavu, ali je bio uz ekipu. Četiri godine kasnije, Dragić igra svoje poslednje prvenstvo za Sloveniju, maksimalno je motivisan i rasterećen.

Ko buši mrežice kao lud, šta Danilović radi na suncu, zašto nema publike i ko je špijunirao srpsku reprezentaciju na EP u basketu? (FOTO) (VIDEO)

Jedna je od najvećih zvezdi na ovom EP i jedno od najzvučnijih imena koja igraju u NBA, ali zaista igraju, a ne mašu peškirima. Te 2013. suludo sam ga nagovarao da dođe u Partizan (dok je Partizan još bio Partizan), na šta se samo nasmejao. U sećanju mi je ostalo da je veoma pobožan, svaku drugu rečenicu bi završavao s "daće bog", o čemu svedoči i kraj ovog intervjua.

Za početak, reč-dve o Sloveniji, koja uz Španiju igra najlepšu košarku na prvenstvu.

- Dobili smo 6 utakmica, ali to ništa ne mora da znači. Imamo odličnu šansu za uspeh na Eurobasketu, ali svaka sledeća utakmica je najbitnija. Zadovoljan sam kako se trenutno odvija situacija - rekao nam je Dragić posle pobede nad Ukrajinom.

U tandemu sa supertalentovanim Lukom Dončićem čuda čini na parketu. Kad govori o najvećoj mladoj evropskoj zvezdi, kojoj je, kao i Dragiću i njegovom bratu Zoranu, otac Srbin, bira reči:

- On ima sve što treba da postane vrhunski igrač. Igra fenomenalno, jako zrelo, iako ima samo 18 godina. Ako ga zaobiđu povrede mislim da mu je nebo jedina granica. Slovenija može da bude ponosna na njega.

foto: EPA/Sedat Suna

Kako se oseća u poslednjoj reprezentativnoj akciji u dresu "zmajčeka" - ponosno ili ga sve to opterećuje?

- Nekako mi je lakše kad znam da je kraj. Pokušavam na sve načine da proživim ovo Evropsko prvenstvo i jedva čekam ove poslednje utakmice.

Za kraj, Dragić se dotakao i šansi reprezentacije Srbije na Eurobasketu:

- Srbija je prva u grupi i iako bez Teodosića, ima velike šanse za najviši plasman. Bože zdravlja, videćemo se u finalu - zaključio je uz osmeh Dragić, prekrstivši ruke pobožno ga nebu.

BONUS VIDEO: Bobi pred Mađarsku

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.