MOGU DA IZNENADE, UBACE SVE ŠTO ŠUTNU: Kapiten Mačvan oprezan uoči okršaja sa Mađarima!
Foto: AP

pametno!

MOGU DA IZNENADE, UBACE SVE ŠTO ŠUTNU: Kapiten Mačvan oprezan uoči okršaja sa Mađarima!

Srbija je tokom grupne faze igrala sve bolje iz kola u kolo

Objavljeno:

Kapiten Srbije Milan Mačvan upozorio je uoči duela sa Mađarskom u osmini finala Evrobasketa da nijedan rival ne sme biti potcenjen u ovoj fazi takmičenja.

"Orlovi" su dobili uslovno možda najlakšeg mogućeg rivala u prvoj rundi nokaut faze, ali to ne zavarava našeg kapitena.

"Jedna utakmica u nokaut fazi daje svima ravnopravnu šansu da se bore. Zbog toga moramo biti maksimalno koncentrisani, imamo ulogu favorita, moramo to da opravdamo na terenu, a ne kroz priče. Svi mogu da iznenade tokom 40 minuta, mogu da budu inspirisani da ubace sve što šutnu", rekao je Mačvan.

Srbija je tokom grupne faze igrala sve bolje iz kola u kolo.

"To je i bio naš cilj da ne dođemo "prespremni" na ovaj turnir u najboljoj formi nego da je lagano podižemo. Defanzivno smo protiv Belgije odradili najbolji posao, ofanzivno bi trebalo da ubacujemo šuteve koji su otvoreni, promašujemo zicere, ali mislim da ide to u pravom smeru", kaže kapiten "Orlova". Tim Aleksandra Đorđevića je odigrao pet utakmica za sedam dana. "Nema umora, poslednje dve tri utakmice smo ušli u mnogo veću rotaciju, dobili više kvalitetnih minuta i stvari sa klupe", ističe Mačvan. Mačvan je jedini igrač u timu koji je bio član ekipe koja je 2010. igrala na Mundobasketu u Sinan Erdem Domu. "Drago mi je što smo se vratili, dvorana je sjajna. Nadam se da će biti dosta i naših navijača. Nije mi ostala u nekom lepom sećanju, nismo osvojili medalju, ali drago mi je što opet igramo ovde, šta da kažem", zaključio je Mačvan. Srbija i Mađarska igraju u nedelju od 14:15 časova. Pobednik ovog meča će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela između Italije i Finske.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.