Ko bi rekao da će baš košarkaš ove reprezentacije uspeti da ponovi učinak legendarnog Kukoča kakav nije viđen 22 godine?! (VIDEO)
Foto: EPA/Robert Ghement

Totalno iznenađenje

Ko bi rekao da će baš košarkaš ove reprezentacije uspeti da ponovi učinak legendarnog Kukoča kakav nije viđen 22 godine?! (VIDEO)

Čuveni hrvatski košarkaš je poslednji koji je uspeo na EP da ostvari tripl-dabl

Objavljeno: 09:54h

Čitave 22 godine i čak 10 Evropskih prvenstava je bilo potrebno da se odigra da bi neko ponovio učinak legendarnog Tonija Kukoča.

Hrvatski čuveni košarkaš je do četvtak uveče bio poslednji igrač koji je uspeo na jednoj utakmici prvenstva "starog kontinenta" da ostvari tripl-dabl učinak.

On je to uradio na Eurobasketu 1995. godine protiv Finske kada je postigao 15 poena, podelio 11 asistencija i sakupio 12 skokova.

foto: EPA/Robert Ghement

A sada je dvocifren učinak u tri statističke kategorije, potpuno neočekivano ostvario reprezentativac Rumunije Andrej Mandaće koji je protiv Crne Gore u poslednjem kolu takmičenja po grupama ubacio 14 poena i ubeležio 11 asistencija i 10 skokova.

Tako se Rumuni, koji su bili domaćini jedne grupe, opraštaju od daljeg takmičenja sa izuzetnom uspomenom koju im je podario njihov kapiten.

BONUS VIDEO: Navijači Videotona na utakmici protiv Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.