NAJBRUTALNIJI FAUL NA EUROBASKETU: Jedan ga vuče za dres, a drugi skače, hvata ga za vrat i baca na parket kao kečer! (VIDEO)
Foto: Reuters

mladi finac žrtva

NAJBRUTALNIJI FAUL NA EUROBASKETU: Jedan ga vuče za dres, a drugi skače, hvata ga za vrat i baca na parket kao kečer! (VIDEO)

Neki tvrde da bi Grk zbog ovog starta nad novom zvezdom evropske košarke trebalo da bude izbačen iz daljeg toka šampionata

Objavljeno: 10:39h

Jedno od prvih imena ovogodišnjeg Eurobasketa je svakako finska zvezda u naletu Lauri Markanen, od ovog leta član Čikago Bulsa, nakon što ga je na draftu odabrala Minesota.

Mladi Finac je uprkos malom broju godina, pravi predvodnik svoje reprezentacije na šampionatu "starog kontinenta, na kome je njegova zemlja domaćin u grupi A.

Ipak, ovog puta povod za pisanje o njemu nije nova briljantna partija kojom je vodio svoje saigrače na putu do velike pobede nad Grčkom i tako ostavio "helene" na cedilu da im visi plasman u narednu fazu, već je povod najbrutalniji faul koji smo videli u dosadašnjem toku takmičenja.

foto: AP

Markanen je bio žrtva Tanasisa Adetokumba i Nikosa Papasa, s tim da je ovaj potonji bio taj koji je načinio najprljaviji potez.

Dok ga je Adetokumbo vukao svom snagom za dres, Papas je skočio na njega i udario ga i povukao za vrat i rame, čime ga je bacio na parket.

Grk očigledno nije umeo sportski da podnese to što njegova reprezentacija gubi, a neki čak i traže da on bude zbog svoje grubosti izbačen iz daljeg toka šampionata.

Međutim, mladog Markanena ovakva grubost protivnika nimalo nije uplašila, jer je do kraja meča postigao 16 poena.

A Papas? Pa, za njega Eurobasket možda bude bio gotov već u sredu ako Grčka izgubi od Poljske.

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.