Turski as pred meč sa Srbijom: Bogdan mi neće biti prijatelj! (FOTO)
Foto: Fonet

idemo jako!

Turski as pred meč sa Srbijom: Bogdan mi neće biti prijatelj! (FOTO)

Nećeš ni ti njemu :)

Objavljeno:

Selektor i turski igrači vrlo dobro poznaju Srbiju, kao i ona njih. Nema nikakvih tajni, njihova ambicija je da pobede, a neki od njih i svoje najbolje prijatelje

Srbija i Turska su stari rivali, a veze između dva tima i dva saveza sežu jako duboko. Svi se poznaju, tajni nema, a u turskom timu niko ništa ne krije, pa ni činjenicu da mnogo bolje igraju kod kuće, ali i da žele da pobede Srbiju. - Vrlo važna utakmica za oba tima. Neće biti lako, ali smo u dobroj formi, juče smo igrali jako dobro. Srpski tim je vrlo dobar, ima vrlo dobre igrače. Fale im neki, ali i nama. Želimo da pobedimo, a mislim i da hoćemo - rekao je selektor Ufuk Saridža. Puna hala je velika snaga turskog tima, ali da li će to uticati na ekipu Srbije? - Siguran sam da će biti puna hala, 10 hiljada, možda i 11. Navijači mogu da naprave veliki pritisak, ali Srbija ima iskusne igrače. Mi treba da razmišljamo korak po korak. Poznaju nas, ali poznajemo i mi njih - rekao je Saridža. Turska je mnogo puta igrala sa Srbijom i ranije sa Jugoslavijom. Pitali smo selektora da li je svojim igračima pričao o istoriji, posle čega se on široko nasmejao.

foto: AP

- Sada? Ne, ne. Možda sutra, kad se završi utakmica - rekao je selektor kroz smeh. Jedan od dolazećih asova turske je i Kenan Sipahi, koji je sa novinarima razgovarao na tečnom srpskom, a izneo je slična očekivanja kao i trener. - Znamo da će biti teško, znamo da su mnogo dobra ekipa. Nemaju Miloša i Bjelicu, ali igraju dobro. Izgubili su od Rusije, ali znamo da će biti teško. Igramo kod kuće, pobedili smo u poslednjoj utakmici. Pričali smo malo i mislim da će da bude sve dobro - rekao je Sipahi. On je kazao da veruje u svoj tim, za koga je rekao da može da igra sa svima. U prednosti Srbije istakao je Bogdanovića i Marjanovića, a kao prednost svog tima naveo je dobre šutere. Sipahi, međutim, ne misli da puna hala može da stvori pritisak njegovom timu. - U toku smo smene generacija, počeli smo mi mlađi da dolazimo. Nemamo nikakav pritisak, izađemo i igramo 40 minuta, nema šta. Bolje igramo kod kuće, sa većim apetitom, igramo bolju odbranu. Osim toga, od nas 12, samo trojica-četvorica su igrala konstantno. Mi ostali nismo igrali i sada imamo priliku da igramo i to ćemo da koristimo - rekao je Sipahi. Bogdan Bogdanović igra u svojoj sali, da li će to da mu pomogne? - Ne verujem ja u to, ne mislim da će mu to doneti nešto. Pa i Meli igra u svojoj sali - rekao je Sipahi. Taj Meli je kapiten Fenerbahčea Melih Mahmutoglu, za koga ovaj meč ima posebno značenje. - Posebna utakmica za nas, to je Srbija, dobar su tim, a tu je i moj najbolji prijatelj Bogdan Bogdanović. Moramo da zaustavimo njega i Marjanovića, treba da igramo isto kao juče i to je to", rekao je Mahmutoglu. On se nasmejao na pitanje da li je u kontaktu sa Bogdanovićem. - Pričam svaki dan i sa njim i sa Kalinićem, ali sutra na terenu se sve menja, sutra nismo prijatelji - rekao je Mahmutoglu.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.