BIĆE PAKAO! Ovako turski košarkaš najavljuje utakmicu protiv Srbije! (FOTO)
Foto: News1/Dado Đilas

da li orlovi mogu do pobede?!

BIĆE PAKAO! Ovako turski košarkaš najavljuje utakmicu protiv Srbije! (FOTO)

Meč između Srbije i Turske na programu je u ponedeljak 4. septembra od 21:00.

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugoj utakmici na Eurobasketu od reprezentacije Rusije.

Izabranici Aleksandra Đorđevića nisu ličili na onu ekipu iz pripremnog perioda i Rusija je to iskoristila da zakomplikuje situaciju u ovoj grupi.

Orlovi sledeći meč igraju protiv Turske koja je takođe zabeležila jednu pobedu i poraz od Rusije.

O ovoj utakmici govorio je jedan od najboljih igrača Turske, Čedi Osman.

- Imamo jedan dan odmora do Srbije da se dobro spremimo. Biće to veoma teška utakmica. Hala će biti verovatno puna. Biće pakao, biće dobra utakmica, za uživanje. Mi smo imali malu tremu na početku prve utakmice sa Rusijom, igrali smo prvi put pred toliko navijača, ali posle smo se navikli - rekao je Osman.

foto: AP

Osman zna odakle Turskoj preti najveća opasnost:

- Biće teško protiv srpskih centara, izuzetno visokih Marjanovića i Kuzmića, a tu je i Štimac koji je imao izuzetnu sezonu u Bešiktašu. Tu je naravno i Bogdanović. On je ključni igrač koga moramo da zaustavimo, ali tu su i drugi odlični košarkaši poput Mačvana i Lučića, pa moramo da se koncentrišemo na celu ekipu - rekao je novi igrač Klivlend Kavalirsa.

foto: EPA/Spyros Chorchoubas

I Turskoj i Srbiji fali dosta igrača na ovom turniru, Osman ipak misli da je njegova reprezentacija doživela veći hendikep.

- Mislim da smo ipak mi u većem problemu. Srbija nema Teodosića, ali ima Bogdanovića. Nema Bjelice, ali ima Mačvana. Ipak su to svi dobri igrači, imamo ih i mi, ali recimo na poziciji krilnog centra imamo samo jednu pravu četvorku. Često igramo sa četvoricom niskih igrača i jednim visokim. Srbija je tu možda u prednosti - rekao je Osman i nastavio:

foto: Dado Đilas

- Nikoga se ne bojimo, puni smo energije. Ne razmišljamo još o drugoj fazi. Mi smo mlada ekipa, imamo novog trenera, nov sistem. Maksimalno se borimo da svakog pobedimo. Naravno da svako želi medalju, kao i mi, ali idemo utakmicu po utakmicu. Sada prvo Srbija pa redom - zaključio je Čedi Osman.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.