ACO PETROVIĆ O KOMPLEKSU HRVATSKIH KOŠARKAŠA OD SRBIJE: Ljudi, shvatite, oni su svetska sila!
Foto: Reuters

uglavnom nešto jeste

ACO PETROVIĆ O KOMPLEKSU HRVATSKIH KOŠARKAŠA OD SRBIJE: Ljudi, shvatite, oni su svetska sila!

Selektor "vatrenih" takođe ne misli da postoji i prokletstvo zbog silaska s postolja hrvatskih košarkaša u Atini 1995. godine

Objavljeno: 12:02h

Bliži se početak Eurobasketa, a nekako sve se više priča o mogućem susretu Srbije i Hrvatske, koji bi bio repriza četvrtfinala Olimpijskih igara.

I naravno, kada se povede priča o košarkaškim reprezentacijama dveju susednih zemalja, odmah se priča i o takozvanom "kompleksu" vatrenih od naše selekcije koji je nastao još pre 20 godina onom trojkom Saše Đorđevića u poslednjoj sekundi na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Tako se i sada priča o tome da hrvatski košarkaši jednostavno imaju barijeru i ne umeju, niti mogu da pobede Srbiju, čak ni u prijateljskim utakmicama. Ipak, njihov selektor Aco Petrović se ne slaže sa time, tačnije ne misli da je razlog togme "kompleks".

- Ne bih rekao da je reč o nekom kompleksu. Uostalom, Srbija je svetska klasa i u svim tim slučajevima na papiru su imali jače reprezentacije od nas. Doduše, poslednja utakmica u Riju mi govori da smo im blizu, jako blizu - rekao je Petrović za "Večernnji list".

foto: Reuters

Takođe se priča i o "prokletsvu" hrvatske košarke zbog silaska sa postolja u Atini 1995. godine, te od tada nisu osvojili nijednu od medalja na velikim takmičenjima.

- To je zgodna tema za novine, ali imali smo mi u ove 22 godine tri-četiri prilike da uzmemo medalju. U Istanbulu 2001. u četvrtfinalu imali smo 19 koševa prednosti protiv Turaka pa smo izgubili. Dve godine kasnije ispali smo od Rusa zbog jedne banalno izgubljene lopte, dok nas je u Beogradu 2005. protiv Španije od medalje delio jedan nezagrađeni skok - rekao je Petrović.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba izjava posle plasmana u Ligu Evrope

(Espreso.co.rs / Izvor: Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.