Kad i s kim? Poznat je raspored utakmica reprezentacija na turniru u Atini! (FOTO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

počinje!

Kad i s kim? Poznat je raspored utakmica reprezentacija na turniru u Atini! (FOTO)

Sve je spremno za poslednju proveru pred kontinentalni šampionat

Objavljeno:

Naša muška seniorska košarkaška reprezentacija, koja se sprema za Evropski šampionat, od srede 23. do petka 25. avgusta 2017. odigraće tri utakmice na tradicionalnom Akropolis kupu u Atini. Ovo će ujedno biti i završne provere pred start Evrobasketa.

Srbija će u sredu od 18.45 po našem vremenu igrati protiv Italije. U četvrtak, u istom terminu, sledi susret sa Gruzijom, dok će naš najbolji tim u petak od 20.00 sati odigrati meč sa domaćinom turnira Grčkom.

– U naredna tri dana čekaju nas jaki mečevi. Italija je ozbiljna ekipa po mom mišljenju, bez obzira na rezultate u ovom periodu, na koje se niko ne obazire. Reprezentacija su za medalju, kao i Grčka koja je dobar tim i bez Adetokumpa. Oni imaju probleme, kao i mi, dok Gruzija ima novog trenera i koncepciju, stare igrače, fizički jake.. . Dobra su provera između Grka i Italijana, kao i ceo turnir. Momci su spremni za sve napore, kao i mi… – rekao selektor Aleksandar Đorđević.

foto: Filip Plavčić

Po završetku Akropolis kupa reprezentacija Srbije se vraća u Beograd, gde će trenirati do polaska u Istanbul, koji je zakazan za 30. avgust.

Prvu utakmicu na Evropskom šampionatu Srbija igra u petak, 1. septembra u 16.00 sati po našem vremenu protiv Letonije, slede dueli sa Rusijom (2. septembar u 16.00), Turskom (4. septembar u 20.00), Velikom Britanijom (5. septembar u 16.00), a takmičenje u grupi D završava protiv Belgije (7. septembar u 16.15). Po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.