Luka Dončić odgovorio zašto je izabrao Sloveniju umesto Srbije i Španije!
Foto: Saša Pavlić Koky

To bi bilo to

Luka Dončić odgovorio zašto je izabrao Sloveniju umesto Srbije i Španije!

Mladi as Real Madrida je prvi put na pripremama seniorske reprezentacije "zmajčeka"

Objavljeno:

Tri Košarkaška saveza su se otimala za najtalentovanijeg košarkaša Evrope, Luku Dončića, a on je na kraju doneo odluku da njegova reprezentacija bude Slovenija.

Pored "dežele" u svom nacionalnom timu su tinejdžera iz Real Madrida želeli i Španci i Srbi.

- Uopšte nisam razmišljao o pozivu. Uvek sam bio odlučan da igram za Sloveniju. Ovo je veoma važan dan za mene u mojoj karijeri. Korak napred i velika čast predstavljati zemlju - rekao je Dončić koji je započeo pripreme sa selekcijom Slovenije za predstojeći Eurobasket.

foto: Filip Plavčić

Mladi momak koji je sa 17 godina postao jedan od glavnih igrača "kraljevskog kluba" veruje da će se izboriti za mesto u timu i da će napasti medalju.

- Spreman sam i daću sve od sebe na pripremnim mečevima i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Naš cilj je medalja, a ne mislim mnogo o svojoj ulozi u ekipi, znam da mogu dosta da pružim, samo je na meni da zaslužim mesto u timu.

Slovenija će na Evropskom prvenstvu koje je na programu od 31. avgusta do 16. septembra igrati u grupi A u Finskoj sa selekcijom Francuske, Grčke, Poljske, Islanda i domaćinom. Nokaut faza se igra u Istanbulu.

BONUS VIDEO: Nebojša Čović predstavlja novog trenera Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.