DANILOVIĆ O SKANDALU U UNIVERZITETSKOJ SELEKCIJI: Opravdanja su im glupava! Nekoliko klubova prednjači! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Ali ništa o sankcijama

DANILOVIĆ O SKANDALU U UNIVERZITETSKOJ SELEKCIJI: Opravdanja su im glupava! Nekoliko klubova prednjači! (VIDEO)

Predsednik KSS se osvrnuo na to što je čak 25 igrača odbilo da igra za univerzitetski tim koji bi trebalo da bude okosnica A selekcije u kvalifikacijama za Mundobasket

Objavljeno: 13:30h

Srpski košarkaši su se okupili na početku priprema za Eurobasket.

Selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević, ima na raspolaganju 17 igrača koji su ostali na spisku posle skraćivanja.

Prva bitna stvar jeste da posle penzionisanja Stefana Markovića, naš nacionalni tim ima novog zamenika kapitena, a to je najiskusniji igrač Marko Simonović.

foto: Filip Plavčić

Ono što je prvo selektor morao da kaže novinarima, jeste njegova reakcija na skandal koji se dogodio sa univerzitetskom reprezentacijom u kojoj je 25 igrača odbilo da igra, ali prvi je na to pitnaje odgovorio predsednik KSS, Saša Danilović.

- Taj problem otkazivanja postoji odavno. Ni meni nije jasno, raznorazna su opravdanja. na stranu kada su ona realna poput povreda. Univerzitetska selekcija je i zamišljena da bude selekcija za A tim. I verujte mi da ja ne mogu da shvatim da ti igrači, koji nisu ni afirmisani, nego su na pragu da to budu, ne mogu da shvate da kroz selekciju, pripreme i igru za reprezentaciju kroz takmičenja stiču još veću afirmaciju. Postoje stvarno glupa opravdanja, poput nije to ekipa za nas. Ne želim stvarno da navodim imena ili bilo kome da stavljam krst, ali treba da se zna da je to opšti problem i da par klubova prednjači u tome. Ne samo sad, nego je to bilo i u prošlom periodu, ali se nije pričalo toliko, pa se o tome ne zna - rekao je Danilović.

(Ž. S. / U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.