ĐORĐEVIĆ SAOPŠTIO SPISAK! Evo na koje igrače računa za Eurobasket! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

ŠTA KAŽETE?

ĐORĐEVIĆ SAOPŠTIO SPISAK! Evo na koje igrače računa za Eurobasket! (FOTO)

Evropsko prvenstvo se održava od 31. avgusta do 17. septembra, a pripreme počinju 20. jula

Objavljeno: 11:24h

I to dočekasmo!

Aleksandar Saša Đorđević saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojećeEvropsko prvenstvo koje se održava od 31. avgusta do 17. septembra.

Na spisku se nalaze:

foto: Espreso.co.rs

– Pred nama je zahtevno Evropsko prvenstvo, jer su favoriti ozbiljni i šalju najjače sastave. To je i naš zadatak i imperativ. Ovo je četvrta sezona koja radimo u istom sasatavu

– Imamo 25 igrača počevši od tog poslednjeg koji je u Americi na pripremama u Amerci, a to je Nemanja Bjelica. Videćemo šta će biti s njim -rekao je naš selektor!

On je rekao da će u narednih sedam do 10 dana, kada obavi razgovore sa svim igračima, skratiti spisak na 18 igrača koje će voditi na pripreme na Kopaonik.

Brutalna poruka Saše Đorđevića Nikoli Jokiću! Spominjao je i jednog Hrvata!

Upitan o ambicijama pred Evropsko prvnestvo, Djordjević je kazao da selekcija Srbije "ne sme da beži od borbe za medalju". - Mi kao Srbija, koja ima kvalitet i rezultate, ne smemo da bežimo od borbe za medalju. Ne smemo da imamo manje ciljeve - rekao je on.

foto: Saša Pavlić Koky

Djordjević je dodao da ga raduje sazrevanje reprezentativaca, koji su ove sezone imali zapažene uloge u svojim timovima. On je takodje čestitao svima na osvojenim trofejima sa svojim klubovima. Upitan koja od reprezentacija bi mogla da iznenadi na prvenstvu Evrope, Djojrdjević je kazao da će turnir biti izuzetno zanimljiv, s obzirom na to da gotovo sve reprezentacije dolaze u najjačim sastavima. Reprezentacija Srbije okupiće se 20. jula u Beograd, gde će potom provesti tri dana i obaviti medicinske preglede, a potom se seli na Kopaonik gde će obaviti prvi deo priprema. Srpski košarkaši će prvi pripremni meč igrati protiv "B" selekcije 2. avgusta u Kraljevu, a od 11. do 13. učestvovaće na Trofeju Beograda, zatim na turniru Hamburgu, a potom će otputovati na EP u Istanbu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.