Košarkašice Srbije položile još jedan ispit pred Eurobasket, ali to nije jedina vest koja raduje!
Foto: Dado Đilas

bravo devojke!

Košarkašice Srbije položile još jedan ispit pred Eurobasket, ali to nije jedina vest koja raduje!

Košarkašice Srbije pobedile su selekciju Japana rezultatom 90:73

Objavljeno:

Košarkašice Srbije uspešno su položile prvi od poslednja tri ispita pred Eurobasket, jer su u Hali sportova “Ranko Žeravica” savladale selekciju Japana sa 90:73.

Drugi meč je u petak od 19 h sa istim rivalom i opet uz slobodan ulaz, dok će utakmica u nedelju biti zatvorena za javnost.

Ova utakmica predstavljala je pripremu za Evropsko prvenstvo koje se od 16. do 25. juna igra u Pragu gde naše devojke brane titulu prvaka Evrope.

foto: Dado Đilas

Najbolje u našem timu bile su Jelena Milovanović sa 23 i Aleksandra Crvendakić sa 17 poena i tri asistencije, veću minutažu odlično je iskoristila Tina Jovanović sa 14 i četiri skoka, dok je Saša Čađo dodala 12.

Najefikasnija kod Japanki bila je Maki Takada sa 18.

Prva četvrtina protekla je u lepršavoj i dominantnoj igri naših kraljica. Na krilima kapitena Jelene Milovanović, koja je pogodila dve trojke, rano je Srbija stekla prednost 10:2 koju je bez mnogo problema čuvala.

Solo prodorima istakla se i Saša Čađo, podrška je stizala i od ostalih devojaka na parketu, a čvrsta odbrana bila je i na ovom meču zaštitni znak izabranica Stevana Karadžića.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.