GOVORILI SU DA NEMA VEZE SA ŠPANIJOM! Lorenco Braun podigao pehar, pa zapušio usta KRITIČARIMA!
Lorenco Braun, Foto: Profimedia

svaka čast!

GOVORILI SU DA NEMA VEZE SA ŠPANIJOM! Lorenco Braun podigao pehar, pa zapušio usta KRITIČARIMA!

Bivši igrač Zvezde veliki adut Španaca na putu ka zlatu

Objavljeno: 23:46h

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun, a sada šampion Evrope sa Španijom, govorio je posle najvećeg uspeha u svojoj karijeri.

Španci su uz pomoć Brauna, braće Ernangomes, Rudija Fernandesa i ostalih pobedili Francusku rezultatom 88:76 i popeli se na krov Evrope.

Kada je tvoj put počeo da li si se nadao ovakvom uspehu sa reprezentacijom Španije?

- Da, jesam. To mi je bio prvi cilj i došao je sa mnogo problema, ali mi smo to uspeli i hvala kritičarima ko zna šta bismo bez njih. Jezička barijera, ne znam ni ja šta je bilo, mi na terenu pričamo isti jezik. Nije bitno odakle si i koja ti je boja kože, mi smo braća i to govori samo za sebe, ova zlatna medalja - rekao je Braun.

Košarkaška reprezentacija Francuske, Košarkaška reprezentacija Španije
foto: Starsport©

- Neću koristiti reči, samo ću se smejati i uživati u momentu. Svaku bitku koju smo zajedno vodili, svaku akciju koju smo razradili sve je bio pravi fit za nas, nismo bili najbolji i najtalentovaniji, ali smo imali petlju i radili jedni za druge, hvala svima koji su mi dozvolili da dođem ovde i igram košarku najbolje što mogu - kaže plejmejker Španije.

Rudi je bio vrlo važan...

- Sve je radio. Taj čovek je igrao povređen, govorio je u ime svih, bio pravi lider, kako na terenu tako i van njega. Pokazao je kako treba jedan lider da se ponaša. Žrtvovao je svoje telo za ovu zemlju i zlatnu medalju. Usman Garuba mi je rekao da ćemo pobediti i uzeti zlato, on nije imao dilemu.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.