HRVATSKA I UKRAJINA PRESUDILE SRBIJI! Evo ko je sledeći rival "orlova" na EP!
Ukrajina - Hrvatska, Foto: Profimedia

eurobasket 2022

HRVATSKA I UKRAJINA PRESUDILE SRBIJI! Evo ko je sledeći rival "orlova" na EP!

Srbija dobila rivala u osmini finala Eurobasketa

Objavljeno: 16:06h

Epilog meča izmeću selekcija Hrvatske i Ukrajine u poslednjem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u košarci je odredio rivala Srbiji u narednoj rundi.

Hrvatska je slavila protiv Ukrajinaca rezultatom 90:85 i tako poslala našu reprezentaciju na megdan Italijanima. Naravno, ukoliko savladamo autsajdera Poljsku, sa kojom se sastajemo od 21 čas.

U meču punom preokreta, "vatreni" su tek u poslednjih pet minuta serijom trojki Simona, Bogdanovića i Ramljaka "slomili" Ukrajince.

Predvodio ih je Bogdanović sa 27 poena (8/16 iz igre) i 7 skokova, a jedan od ključnih igrača u pobedi bio je Dominik Mavra koji je serijom krajem poluvremena doneo svom timu +12.

Mavra je meč završio sa 13 poena i 4 asistencije, 11 je postigao Krunoslav Simon uz dve presudne trojke, dok su po 10 dodali Karlo Matković i Ivica Zubac.

Ukrajinu je nosio Volodimir Gerun sa 21 poenom i 6 skokova, 16 je postigao Bogdan Bliznjuk uz 8 skokova i 4 asistencije, dok su Hrvati ograničili najboljeg igrača rivala Svjatoslava Mihailjuka na 14 (5/16).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.