PUTIN OVO NIJE OČEKIVAO! Pele uzdrmao planetu izjavom o predsedniku Rusije! (FOTO)
Putin i Pele, Foto: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK/EPA

nije mogao da prećuti!

PUTIN OVO NIJE OČEKIVAO! Pele uzdrmao planetu izjavom o predsedniku Rusije! (FOTO)

Brazilac pozvao Putina da zaustavi rat u Ukrajini

Objavljeno: 10:55h

Legendarni brazilski fudbaler Pele pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da prekine rat u Ukrajini.

Pele (81), koji se leči od raka, poruku je objavio u danu u kojem je fudbalska selekcija Ukrajine došla do finala baraža za Svetsko prvenstvo, pobedom u Glazgovu nad Škotskom (3:1).

Pele
Pelefoto: Profimedia

- Ukrajina pokušava da zaboravi, makar na 90 minuta, tragediju koja je zahvatila njihovu zemlju. Boriti se za mesto na Svetskom prvenstvu je već samo po sebi težak zadatak - istakao je noćas Pele u objavi na Instagram nalogu.

On je takođe uputio molbu ruskom predsedniku za kraj rata.

- Zaustavite rat. Nema apsolutno nikakvog opravdanja za ovo kontinuirano nasilje. Sreli smo se u prošlosti i rukovali, tada nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti podeljeni kao sada. Moć da zaustavite ovaj sukob je u vašim rukama. U istim onim koje sam držao na našem poslednjem susretu u Moskvi 2017. godine – rekao je Pele, trostruki svetski šampion sa selekcijom Brazila (1958, 1962. i 1970. godine).

U finalu baraža za Svetsko prvenstvo, 5. juna u Kardifu sastaće se Vels i Ukrajina. Pobednik će na Svetskom prvenstvu u Kataru (21. novembar – 18. decembar) igrati u Grupi B sa selekcijama Engleske, Irana i Sjedinjenih Američkih Država.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.