ČUVENA SRPSKA GLUMICA OPLJUVALA KONSTRAKTU: "To je FAŠISTIČKA pesma koja govori PROTIV BOLESNIH ljudi"
Konstrakta, Foto: Printscreen/Jutjub/RTS

opasno

ČUVENA SRPSKA GLUMICA OPLJUVALA KONSTRAKTU: "To je FAŠISTIČKA pesma koja govori PROTIV BOLESNIH ljudi"

Glumica nije birala reči da iskaže svoje negodovanje prema Konstrakti

Objavljeno:

Glumica Eva Ras poznata je po svom britkom jeziku i često ističe da nema prijatelje upravo jer svima u lice kaže ono što misli, a ovoga puta prokomentarisala je grupu "Konstrakta" i numeru koja će nas predstavljati ove godine na Evroviziji.

- Ja ne znam šta je njih inspirisalo na to, ali mene je jeza podilazila kad sam to slušala, a kad sam te latinske rečenice na Googlu prevela onda sam bila potpuno šokirana da je to jedna fašistička pesma koja govori protiv bolesnih ljudi, a na planeti Zemlji više je bolesnih nego zdravih i da ona forsira da je upala jetre ružna, pa nije ružna, vi morate živeti sa tim, a ta rečenica da umetnica mora biti zdrava je direktno bila uvreda protiv mene - tvrdi glumica.

- Sad mi je nedavno izašao novi roman, znači ja po njoj nisam umetnica, zato što me 20 godina leče od raka. Ja imam 82 godine i ja se vrlo dobro sećam Drugog svetskog rata to je Hitler radio, da sortira ljude na zdrave i bolene - objasnila je Eva u emisiji.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Inače, Konstrakta, koja će Srbiju predstavljati na Evroviziju u Torinu, na takmičenju "Pesma za Evroviziju" imala je nastup tokom koga je prala ruke u lavoru i pevala o kosi Megan Markl, jetri, slezini, nervnom sistemu i zdravstvenoj knjižici - što je izazvalo opšti haos.

Konstrakta je u finalu Beovizije 2022 osvojila najviše glasova publike i žirija i postala predstavnica Srbije na Evroviziji, koja će se održati u maju u Italiji.

- Srećna sam što se ljudima dopao nastup, koji je bio veoma jeftin - lavor i nekoliko rekvizita sa sajta "kupujem-prodajem" - otkrila je Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta u jednoj emisiji.

Konstrakta kaže da je malo falilo da se ne prijavi na takmičenje Pesma za Evroviziju.

- U pitanju je bio suptilni presing mojih prijatelja iz studija Gruvlend, gde je pesma i nastala. Ne krasi me takmičarski duh, i dosta mi je stresna ta vrsta izlaganja. Takođe, mislila sam i da pesmi kao što je „In corpore sano“ nije mesto na takmičenju. Moja procena se ispostavila kao pogrešna. Pesma je prošla u uži izbor od 36 pesama i naišla na odlično razumevanje i dobru slušanost. Takmičenje za Pesmu Evrovizije je jedan od bitnijih muzičkih događaja u Srbiji i poslednjih godina je odlično organizovano - rekla je ona za Nedeljnik.

- Nikakav! Ne znam... Krećem s pripremama, pa ćemo videti.

Ana veruje da će se i evropskoj publici svideti njen jednostavan nastup:

- Bavim se globalnim temama koje se tiču celog sveta, ne samo Srbije. Pesmu "In corpore sano" svako može da tumači na svoj način. Ja samo pišem o temama koje me lično fasciniraju i uzbuđuju - završava priču Konstrakta.

Konstraktina pesma "In corpore sano" postala je pravi hit na Jutjubu. Ona je prva na listi najslušanjih pesama u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj! Konstrakta je zauzelo drugo mesto na Jutjubu na Malti, treće u Norveškoj i Sloveniji, peto u Austriji...

1 / 6 Foto: Printscreen RTS

Bonus video:

00:14

Ovako zvuči Konstrakta u izvedbi Krajišnika

(Espreso / Grand Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.