VOLELI SU SE! SA OVOM GLUMICOM JE SLAVKO ŠTIMAC ŽIVEO POD ISTIM KROVOM: Razotkrio ih KOLEGA!
Slavko Štimac, Foto: Marina Lopičić

holivudska priča

VOLELI SU SE! SA OVOM GLUMICOM JE SLAVKO ŠTIMAC ŽIVEO POD ISTIM KROVOM: Razotkrio ih KOLEGA!

Bivša devojka Slavka Štimca bavila se glumom, a volela ju je čitava Jugoslavija

Objavljeno: 17:07h

Na pitanje ko je bivša devojka Slavka Štimca u koju je glumac godinama bio ludo zaljubljen, šira javnost do pre par dana nije imala odgovor, najviše zbog toga što je popularni dramski umetnik svoju intimu vešto skrivao.

Nedavno, međutim, sasvim slučajno publika je došla do ovog podatka a za sve je kriv ni manje ni više nego Slavkov kolega Ivan Jevtović.

U emisiji kod Vesne Dedić "Balkanskom ulicom" on se prisetio detinjstva i momenta kada je odlučio da pobegne od kuće. Istoga dana upoznao je Štimca, a on ga je nešto kasnije predstavio svojoj devojci.

- Prvi put sam od kuće pobegao sa šest godina posle svađe sa bratom. Jednom ću sigurno da snimim film o tome. Sa Novog Beograda sam peške stigao na drugi kraj grada, do Kalenić pijace, gde su stanovali baba i deda, taj deo mi je bio poznat. A onda sam krenuo nazad, ali nisam želeo da se vratim kući, već da život nastavim samostalno. Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca, koji je primetio da lutam, pomislio je da sam još jedan mali "ganci" i pitao me je da li hoću da idem sa njim nešto da pojedemo. Budući da mi je bio idol pristao sam na to. Pre nego što smo seli u taksi napomenuo mi je da ćemo samo nakratko da svratimo kod njega i njegove devojke. Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena sa raščupanom kosom preko lica. Odmah je počela da viče na Slavka: "Kada ćeš da prestaneš da mi dovodiš svoje obožavaoce?" U jedan mah sklonila je sa očiju kosu i shvatio sam da je to Sonja Savić. Jeo sam viršle sa Sonjom i Štimcem i veće sreće za mene nije bilo. Ona je onda počela da me ispituje kako se zovem i prezivam i nekako došla do zaključka da sam Vladin sin. Holivudska priča zar ne - ispričao je Ivan, koji je sasvim slučajno publici tada otkrio ono što niko nije mogao ni da pretpostavi a to je da su Štimac i Sonja imali emotivnu vezu i da su živeli pod istim krovom.

1 / 6 Foto: Kiril Prodanov

Podsetimo, iako je glumac pred publikom pedeset godina, od kada je 1972. godine prvi put stao pred kamere u filmu „Vuk samotnjak“, o životu Slavka Štimca zna se vrlo malo, tim pre što nerado daje intervuje.

Ništa veće interesovanje prema medijima ne pokazuje ni njegova supruga Vesna Golubović, i sama izuzetno uspešna u profesiji kojom se bavi.

Vesna je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već iduće godine preselila se u Njujork.

‒ Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: „Srpske junačke pesme“ i „Novi zavet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem ‒ ipričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

Vesna Golubović, Slavko Štimac
foto: Trebinje Live

U „Velikoj jabuci“ odlično se uklopila u umetnički milje. Autorka je mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala.

Vesna i Slavko ne mogu se sresti na javnim dešavanjima, niti na „in“ mestima za odmor. Njihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.