ŠOK! PORODICA NEĆE ODRŽATI JEDNOGODIŠNJI POMEN BALAŠEVIĆU, otkriveno i zbog čega!
Đole, Foto: Printscreen Youtube

au, ČOVEČE!

ŠOK! PORODICA NEĆE ODRŽATI JEDNOGODIŠNJI POMEN BALAŠEVIĆU, otkriveno i zbog čega!

Sve je napisala javno!

Objavljeno: 14:22h
  • 6

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je pre godinu dana u 67. godini u Novom Sadu.

Za dvadesetak dana biće prva godišnjica od njegove smrti, a ćerka Jelena Beba Balašević je objasnila što porodica neće održati jednogodišnji pomen.

Đorđe Balašević
foto: ESPRESO

– Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog “nedostatka poštovanja” nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima – napisala je Beba na svoj Fejsbuku i nastavila:

– I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.

Đorđe Balašević
foto: Printscreen Youtube

Jelena je nakon smrti oca počela ponovo da piše pesme, a osvrnula se i na očevu muziku i fanove:

– Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao “formalnost koju treba da obavim”… Dan kad sam rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar.

– Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao… Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet… A ne otišao sa njega… Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde… Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića… Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto… Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju… A to nije porodična kuća – smatra Balaševićeva.

1 / 5 Foto: Printscreen youtube

Mlada umetnica i rediteljka se prisetila i svoga oca i veze s njim.

– Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim… To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživeli mog oca na prvom mestu…

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obeležavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta. Ne pitajte me kako znam – rekla je Beba u svojoj objavi.

Đorđe Balašević, Beba Balašević
foto: Printscreen, Facebook

Bonus video:

Espreso čestitke: Vera Matović
00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media