TRI MESECA OD SMRTI MARKA ŽIVIĆA ISPLIVALI DETALJI KOJI LEDE KRV U ŽILAMA: Sahranjen je U POSEBNOM ODELU!
Foto: Espreso, Printscreen Youtube

niste znali!

TRI MESECA OD SMRTI MARKA ŽIVIĆA ISPLIVALI DETALJI KOJI LEDE KRV U ŽILAMA: Sahranjen je U POSEBNOM ODELU!

Suze same teku!

Objavljeno:

Vest da je 14. oktobra u bolnici od posledica korona-virusa preminuo Marko Živić i dalje odzvanja. Posle smrti istaknutog dramskog umetnika njegova sestra Nevena (54) pokušava da se navikne na novu realnost i život bez voljenog brata.

‒ Ima crnih dana, i ima crnjih dana. Kada su crni, osamim se, sakrijem se od ljudi bez želje da sklonim tugu ili pobegnem od nje. A kada su crnji dani, okupljamo se moja ćerka Danica, Markova devojka Maja i brat i sestra od tetke i ujaka i pokušavamo da se motivaciono podignemo. Plačemo i smejemo se. Sva sreća pa nam crnji dani ne dolaze svima u isto vreme ‒započela je svoju emotivnu ispovest za magazin Gloria sestra Marka Živića.

Marko Živić
foto: Aleksandra Čolić

Marko se najprijatnije osećao u pozorištu i pozorište je bilo njegov život. Bio je odgovoran, čak i kada je tog 25. septembra imao temperaturu i loše se osećao, nije hteo da zbog njegovog izostanka otkaže „Let iznad kukavičjeg gnezda“, kultnu predstavu Beogradskog dramskog pozorišta.

‒ Sala je bila rasprodata kao za svako izvođenje. Draganu Bjelogrliću i Jugu Radivojeviću poslao je kratku poruku: „Ne otkazuje se“. Martini je njegova uloga života. Predstava ipak nije odigrana jer su kolege, kada su videle kako loše izgleda, pozvale Hitnu pomoć. Završio je u KBC „Dragiša Mišović“. Prvo prijemno odeljenje, ubrzo poluintenzivna, a potom i intenzivna nega. Bila sam ubeđena da će se izvući, čak i kada su ga priključili na respirator. Mislila sam da on jednostavno ne zna da umre. Slala sam mu poruke, ali odgovora nije bilo. A onda šok, neverica, jauk, praznina...

Marko Živić
foto: Print Screen Youtube

Veliki čovek i veliki glumac kakav je bio Marko zaslužio je da bude sahranjen u „posebnom“ odelu.

‒ Marko je sahranjen u kostimu Martinija, lika koji je tumačio u „Letu iznad kukavičjeg gnezda“ sa kojim se srodio. Hteo je da uzme kostim Martinija kada se predstava skine s repertoara i da ga izloži pored crtačkog stola našeg oca u stanu u Kruševcu. Tata je bio arhitekta i slikar, pa je Marko smislio da pored njegovog stola postavi i taj kostim ‒ otkrila je Nevena.

‒ Nosio je jedan džemper, jednu jaknu, jedne cipele. Govorio je: Ne trebaju mi dva kreveta jer mogu da spavam samo u jednom. Mnoge stvari ni ja nisam znala. Posle sahrane prišla je da mi zahvali porodica koju je godinama finansijski pomagao. Finansirao je školovanje scenskog radnika u BDP-u kome je pretio otkaz ukoliko ne završi još dva razreda škole. „Kad ti je roditeljski sastanak“ ili „Nemoj da me brukaš u školi“, šalio se s tim prijateljem ‒ rekla je sestra Marka Živića i samo potvrdila da je dobrota bila njegovo srednje ime.

1 / 5 Foto: DRAGAN KADIĆ

Bonus video:

00:11

Espreso čestitke: Kenan

(Espreso/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.