TAJNA ANICE DOBRE GODINAMA JE ČUVANA: KO ZNA ŠTA BI BILO DA JE NJEMU REKLA DA!
Foto: Dragan Kadić

niste znali!

TAJNA ANICE DOBRE GODINAMA JE ČUVANA: KO ZNA ŠTA BI BILO DA JE NJEMU REKLA DA!

Promenila bi čitav tok!

Objavljeno:

Film „Mi nismo anđeli“ iz 1992. godine odavno je stekao status kultnog, a pojedine replike se i danas, tri decenije kasnije, koriste u svakodnevnoj komunikaciji. Osim toga, Nikola Kojo, Branka Katić, Vesna Trivalić, Srđan ‒ Žika Todorović i mnogi drugi glumci ostvarili su neponovljive uloge.

Sve u svemu, teško je zamisliti drugačiju podelu, a sudeći po izjavi Anice Dobre u jednom intervjuu stiče se utisak da je reditelj u početku imao drugačije viđenje priče.

Anica Dobra
foto: Printscreen/youtube

Prvi projekat kada se, kako je priznala, usudila da daje sugestije na račun scenarija i reditelja bio je „Crni bombarder“, Darka Bajića.

‒ Sećam se da sam, kad sam pročitala prvu verziju scenarija, rekla Bjeli: „Šta je ovo, bolje da smo prihvatili da igramo u 'Mi nismo anđeli'.“ Onda smo danima sedeli i menjali priču, ali sam se tada prvi put uplašila odgovornosti. Šta ako to ne prođe kako treba ‒ ispričala je.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

I film „Crni bombarder“, snimljen iste godine kad i „Mi nismo anđeli“, zaslužio je važno mesto u srpskoj kinematografiji, ali ostaje pitanje šta bi bilo da su Anica i Bjela rekli Srđanu Dragojeviću „da“.

Bonus video:

00:17

Espreso čestitke: Vesna Rivas

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.