OVAKO JE POKUŠAN ATENTAT NA ACU LUKASA: Krvav jedva uspeo da uđe u stan i pozove HITNU POMOĆ! (VIDEO)
Foto: Youtubescreen

razlog misterija!

OVAKO JE POKUŠAN ATENTAT NA ACU LUKASA: Krvav jedva uspeo da uđe u stan i pozove HITNU POMOĆ! (VIDEO)

Jedva je izvukao živu glavu

Objavljeno:

Pevač Aca Lukas upucan je pre nekoliko godina ispred svoje zgrade, na koga je tom prilikom nepoznati napadač pucao iz vatrenog oružja.

Naime, incident se dogodio kad je u noći između 3. i 4. februara 2009. godine nepoznati napadač ispalio hitac iz vatrenog oružja u butinu Ace Lukasa ispred njegove zgrade, sve okolnosti ukazivale su na to da je popularni pevač, upao u nevolje koje nikada do kraja neće biti razjašnjene. Međutim, nakon nekoliko nedelja davne 2009. godine osumnjičeni za ovo krivično delo je akcijom MUP-a priveden, a onda, pošto je potvrđeno da je osumnjičeni zaista ispalio metak koji je završio u pevačevoj nozi, javni tužilac podigao optužnicu za teško krivično delo.

Te večeri pre više od jedanaest godina, kada se popularni pevač skrasio u braku sa svojom tadašnjom suprugom Sonjom, na parkingu ispred svoje zgrade u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, Aca Lukas je došao do svog poršea kajen, ali pre nego što je uspeo da uđe u automobil, prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u Acinu desnu butinu, a onda pobegao. Bolno ranjen, obilno krvareći, Lukas je uspeo da se vrati u svoj stan i pozove hitnu pomoć. Na sreću, metak nije prekinuo ni jedan od glavnih krvnih sudova, niti je povredio kost, tako da su ga lekari ubrzo pustili kući očekujući brz oporavak.

Ipak, tada, ni prostrelna rana butine, a ni činjenica da je čovek upravo pucao u njega, nisu bile nimalo bezazlene. Lukas je mesecima nakon ovoga morao da hoda sa štakama, a osim njih, pri ruci mu je uvek bilo i obezbeđenje koje je rešio da angažuje odmah nakon incidenta. Slučajno ili ne, čitava stvar se možda odigrala u pravom trenutku jer je nakon ovog nemilog događaja Aca rešio da prikoči i počeo da živi mirnije i umerenije. Dobio ćerku sa Sonjom, više nije bilo sumnje da je pevač ušao u novu životnu fazu.

- Kad sam video da sam gotov i da nema dalje, shvatio sam da je krajnje vreme da menjam stvari. Ne samo u fizičkom smislu, već i kada vidiš da te više niko ne gleda normalno i da ti ni rođena majka ne veruje, a ti se osećaš euforično. To je najgori stadijum koji čovek može da doživi - psihičko dno - otkrio je Aca Lukas u svojoj ispovesti tada za magazinu Story, gde je pričao o lečenju od kocke i narkomanije. Pretnja je, ipak, ostala da lebdi u vazduhu, pa je nekoliko godina nakon incidenta, saznavši neke detalje o napadu iz 2009. godine zatražio zaštitu policije.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

- S obzirom na to da sam dobio saznanja da sam ugrožen i ja i moja porodica, verujući u ovu državu i sprovođenje zakona, zatražio sam policijsku zaštitu, jer znajući o kakvim se ljudima radi, pre svega se bojim za svoju decu i suprugu, a onda i za sebe. Imam saznanja, a ta saznanja ima i policija, da su uglavnom maloletna lica dobila unapred novac da izvrše fizički napad na mene – izjavio je tada Lukas. Vreme je, ipak, neumitno činilo svoje - pevačev život postajao je sve mirniji, a obruč istrage sve se više stezao oko osumnjičenog. Sad, kad je napadač priveden pravdi, Lukas više nema interesa da lično podiže tužbu protiv njega. Aca je odlučio da prepusti policiji i pravosudnim organima da sprovedu pravdu do kraja. Kao porodičnom čoveku, buđenje aveti iz nemirne prošlosti nije mu ni na kraj pameti i danas je sve te ružne stvari ostavio iza sebe.

Bonus video:

05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.