PESMU "VIDOVDAN" SVI ZNAJU, ALI ONA NIJE BILA PRVO NAMENJENA GOCI: Evo koja pevačica je ODBILA DA SNIMI OVAJ HIT
Goca, Foto: Dragan Kadić

OTRIVENO

PESMU "VIDOVDAN" SVI ZNAJU, ALI ONA NIJE BILA PRVO NAMENJENA GOCI: Evo koja pevačica je ODBILA DA SNIMI OVAJ HIT

Ovo nismo znali sve do sad!

Objavljeno:

Pevačica Goca Lazarević vrhunac popularnosti doživela je kada je snimila pesmu „Vidovdan“.

Ona je sada za Alo priznala da je bila namenjena njenoj koleginici Vesni Zmijanac. Goca je otkrila kako je ta pesma dospela u njene ruke, koliko novca je zaradila na njoj, ali i koju je žrtvu morala da podnese zbog uspeha.

Kako je „Mala žena“ stigla u vaše ruke?

- Trebalo mi je mnogo vremena da prihvatim tu pesmu jer nisam htela da je pevam. Ponudili su mi je nakon razvoda, a ja sam smatrala da je neozbiljna za mene. Čak mi se ni melodija nije dopala. Tada mi je kućna pomoćnica rekla: „Goco, mnogo grešite, ta pesma će da bude hit. Samo je uzmite.“ Nisam joj verovala, ali znam da bih se kajala da sam uradila drugačije. Prošlo je 22 godine od te pesme, a ljudi mi je i dalje pevaju kada me vide.

Da li je to pesma koju ste najviše platili?

- Nije, najviše sam platila „Ćirilicu“, a ona zaslužuje mnogo veću popularnost. Ali ne mogu da otkrijem koliko sam novca dala za nju. Nekoliko miliona evra, a možda i više.

1 / 9 Foto: Damir Dervišagić

Ipak, pesma „Vidovdan“ vam je donela najveću popularnost...

- „Vidovdan“ nije bio meni namenjen nego Vesni Zmijanac, ali nisam je dobila slučajno. Mnogo sam je želela i na kraju je dospela kod mene. Vesna ju je odbila jer nije htela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, koju ja nisam imala. Ta pesma ne nosi nacionalističku poruku, već poruku istine. Volim sve ljude i znam kako je onima koji su u manjini, znam kako je kada si u sredini u kojoj se ne osećaš dobro...

Koliko ste novca zaradili od „Vidovdana“?

- Ne mogu da kažem tačnu sumu, ali sam uvek za tu pesmu dobijala najveći bakšiš. Da nisam trošila pare na garderobu, danas bih imala vilu na Dedinju za izdavanje. Jednom prilikom sam u Vićenci pevala „Vidovdan“ pet puta zaredom i na kraju sam prišla momcima koji su je naručivali da ih zamolim da je ne traže više. Čak i na koncertima mi organizatori uvek traže da „Vidovdan“ pevam na početku i na kraju.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.