MAJKA POKOJNOG SINANA TEŠKO PROVODI STARAČKE DANE: Niko joj ne pomaže do komšija, SRCE NAPAĆENO TUGOM I MUKOM!
Foto: Dragana Udovičić

TUŽNO!

MAJKA POKOJNOG SINANA TEŠKO PROVODI STARAČKE DANE: Niko joj ne pomaže do komšija, SRCE NAPAĆENO TUGOM I MUKOM!

Zašto joj rodbina ne pomaže, nije želela da govori

Objavljeno: 09:25h

Đulka Sakić (88), majka pokojnog pevača Sinana Sakića, folk zvezde, rođenog Lozničanina, teško provodi staračke dane, kako sama kaže, „jer je usamljena, bez drva, koja su najpotrebnija, ali i bez mnogo čega što bi joj starost i bolest učinilo bar malo lakšom“.

Zima se stisla, a Đulka, koja živi u zgradi u centru grada, bez parnog grejanja, ne zna se kad se ogrejela u svom domu. Nema ni iverka, a kamoli drva. Penzija i to porodična, koju je nasledila od muža Rašida, koji je bio vojni muzičar, ali je, zbog bolesti, rano penzionisan, je premala. U poslednje vreme pomoći nema ni od koga.

- Dok je bio živ moj Sinan pazio me je, gledao i pomagao kao najbolji sin majku, a posle njega to je činio i moj sin Agan, koji, u poslednje vreme, nije tu, jer ima svoju muku, pa je u Beogradu - priča Đulka.

Sinan Sakić
foto: Dragan Kadić

- Niko drugi joj ne pomaže, osim pojedinih komšija, među kojima je malo onih koji su u nešto značajnije boljem položaju od mene. Hvala im, ipak, svima. Poštuju me i vole i nekad to najbolje greje, posebno „srce“. Puno je srce majkino od Sinanovih uspeha, popularnosti, slave. Puno i prepuno. Ali, više je, ipak, tuge. Izgubih kćer Kosanu, potom njega, pre mog saborca, sapatnika i bračnog druga Rašida, čoveka sa kojim sam izrodila četvoro dece. Samo majka koja ovaku žalost i tugu dočeka zna šta je jad. Ovo je neprolazno, a život, evo, teče ka devedesetoj godini - dodaje tužna Đulka.

Nakon što je objavljeno u kakvim uslovima živi Sinanova majka, kontaktiran je čelni čovek Loznice, Vidoje Petrović i to u trenutku kada započinje posetu baš vremešnim ljudima po gradu i selima Jadra, sa svojim saradnicima. Za tetka Đulku su spremna i drva i drugi pokloni i potrepštine.

Sinan Sakić
foto: Dragana Udovičić

- Hvala do neba i vama i gradonačelniku koji me je najljudskije pogledao i hoće i želi da mi pomogne - kaže Đulka, koja zna čije je sve majke pomagao njen Sinan, ne samo u Loznici.

Zašto joj rodbina ne pomažu, nije želela da govori, odmahujući rukom kao da bi da kaže da bi to bilo previše za staračko i napaćeno srce tugom i mukom.

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.