NAKON SMRTI KIKE! Mama Darije Vračević otkriva kako ublažava štetu koju prave hejteri!
Foto: Instagram

iskrena

NAKON SMRTI KIKE! Mama Darije Vračević otkriva kako ublažava štetu koju prave hejteri!

– I pitam se odakle tolika mržnja u tako mladim bićima? Odakle sposobnost da mrziš tako mlad?

Objavljeno:

Zorica Vračević je majka mlade muzičke zvezde Darije Vračević. Nakon tragedije koju je doživela influenserka Kristina Kika Đukić, koja je izvršila samobistvo, nas je zanimalo kakve situacije je Darijina mama proživljavala sa svojom ćerkom, odnosno kako je uticala na svoju ćerku da negativni, a nekada i jako uvredljivi komentari, ne utiču na samopouzdanje njene ćerke, koja je i dalje maloletna, ali je i jako popularna.

– Mala vidi komentar, jako ružan, ispod neke svoje objave, ali toliko ružan da vi ne biste mogli da poverujete da je to u stanju da napiše dete u proseku 10/11 godina. Onda se dešavalo da otvore i hejt stranice o njoj. I to posebno posle nekog njenog jako velikog uspeha, a bilo ih je. U nekim slučajevima sam se ja lično obraćala toj deci, gde bi oni na kraju brisali sve to, pretvarali hejt stranicu u fan stranicu uz more izvinjenja i objašnjenje da zapravo i ne znaju zašto su to radili, uglavnom su želeli Darijinu pažnju, pa su mislili da je to dobar način da budu primećeni. Masa te dece koja to rade su mahom deca kojoj fali pažnja. Prvenstveno roditeljska. Oni su od mene tražili savete za rešavanje nekih problema, gde sam se ja pitala gde su im roditelji i da li je moguće da se oni pre obraćaju meni nego svojoj majci - ispričala nam je Darijina mama.

Zoricu Vračević zabrinjava što mnogo ima dece koji pripadaju tzv. "hejterima".

– I pitam se odakle tolika mržnja u tako mladim bićima? Odakle sposobnost da mrziš tako mlad? Nikada neću zaboraviti reči moje Darije koja je imala, ja mislim osam godina, kada je, videvši neki loš komentar upućen njoj rekla: "Mama, zašto oni ovo rade kada im ja ništa ništa loše uradila? Ja nikada nikom ne bih ništa slično ovako napisala!" Naravno da ne bi i nije nikada, jer ona je dete kom ništa u životu ne fali. Prvenstveno joj ne fali ljubav porodice. Kada su deca sigurna u svom okruženju i kada imaju podršku roditelja, ništa ne može narušiti njihovo samopouzdajne. U Darijinom slučaju, ona je svesna sebe, svesna je da kvalitetna mlada osoba, veoma uspešna, ali isto tako zna da je sve to stekla isključivo svojom zaslugom i ogromnim trudom i radom, a ne tako što su joj mama i tata nešto "završili".

Zorica smatra da roditelji svoje uloge prepuštaju drugim ljudima.

– Roditelji su, nažalost,prepustili svoju ulogu roditelja nekim drugim ljudima, decu im vaspitavaju društvene mreže. Deca kao sunđeri upijaju masu ružnih stvari, jer razmišljaju tako da ako njihovi idoli tako misle, da je to ispravno. Moje dete takođe prati dosta naših i stranih influensera, ima zaista divnog sadržaja i drago mi je kada vidim kakav sadržaj bira za gledanje i da zna da raluči šta je dobro, a šta ne. Mislim da su roditelji i njihova posvećenost deci ključ. Decom se moramo baviti mnogo, do te mere da im dosađujemo. Ja sam imala roditelje koji su meni i sestri bili veoma posvećeni i vrlo često su mi njihove priče delovale dosadno i smarale su me, ali smatram da me je to sačuvalo i pomoglo da izrastam u stabilnu osobu koja je sada, ja mislim, odličan roditelj svojoj deci. Ljudi, obratite pažnju šta vam deca rade kada su na telefonima. Pogledajte malo! Zavirite, dovijajte se na razne načine. Pričajte sa decom, posvetite im svaki slobodan trenutak. Možda imaju problem, a da vi to ne znate. Uradite to pre nego što bude prekasno. Uz podršku porodice, tvrdim, svaki problem je rešiv - smatra Zorica.

Na kraju razgovora Darijina mama je istakla i da nisu svi dovoljno snažni da se nose sa tim što nosi javni život.

– Nije to lako. Moraš biti veoma snažan da podneseš sve što takav način života nosi. Bez podrške i ako je osoba slaba, nesigurna, epilog može biti strašan.

Bonus video:

12:25

OBRĆU PARE, A ZAHVATE NUDE PO 70 ODSTO NIŽIM CENAMA: Dr Tanja za ESPRESO o LAŽNIM doktorima, pomenula i KORAĆEVU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.