ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA O ĐOGANIJEVOM HITU "Idemo na Mars": Dogodila se GREŠKA koja je zamalo UNIŠTILA sve!
Đole Đogani, Foto: Youtube printscreen

zanimljivo

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA O ĐOGANIJEVOM HITU "Idemo na Mars": Dogodila se GREŠKA koja je zamalo UNIŠTILA sve!

Đole je prepričao anegdote tokom stvaranja čuvenog hita po kom je postao poznat

Objavljeno:

Najpopularniji denser na ovim prostorima, Đole Đogani, otkrio je kako je nastala legendarna pesma ”Idemo na Mars”, koja je za vreme kada je izbačena bila potpuno drugačija od ostalih pesama sa naših prostora.

Naime, on se pored plesne grupe koju je vodio zajedno sa svojom tadašnjom ženom, Slađom Delibašić, odlučio na još jedan korak, oformio je vokalnu grupu sa idejom da stvaraju inovativnu i drugačiju muziku od one na koju je tadašnja publika navikla.

– Sedeo sam sa mojim prijateljem Danijelom i rekao mu da želim da tekst bude malo drugačiji, da ne bude o ljubavi, o rastancima, o svemu onome što se tada pravilo. On je rekao: ”Druže jedino da idemo na Mars pa da napišemo pesmu.” i ja kažem ”To, to nam treba. Idemo na Mars!”- započeo je priču Đole u svom filmu ”Život i scena”.

Idemo na mars
foto: Youtube printscreen

– Tražio sam da bude novo, šaljivo… To je kao neka parodija na narodnjake, bez uvrede ikome. I svi smo usput smišljali tekst, nismo imali drugu strofu, pa se svako ubacivao sa nekim delom teksta – rekao je on.

Međutim, u momentu kada je trebalo da pesma ugleda svetlost dana i napravi reakciju u javnosti, dogodio se preokret koji niko nije očekivao. Nepopravljivu grešku napravio je legendarni Kobac u čijem studiju su i snimali pomenuti hit.

– U to vreme nije bilo hard diskova, i nije bilo autosave-a, ja sam se pogubio, nisam kliknuo “save” i zaboravio da snimim – rekao je Kobac i dodao da je mislio da će ga Đole ubiti zbog te greške.

– Ja sam bio pod takvim adrenalinskim šokom da nisam znao šta da kažem. Samo sam ga gledao. Izbrisao je tako dobru pesmu sa tako dobrim aranžmanom, ali mi je rekao: ”Sad ću brate da ti napravim još bolji aranžman.” I napravio je stvarno bolji aranžman – otkrio je Đole.

Sa druge strane, ni tu nije bio kraj svim problemima i smetnjama. Njegova supruga Slađa opirala se ideji da otpeva takvu pesmu.

– Kad sam rekao Slađi, ona nije htela da čuje da peva taj tekst. Rekao sam joj da imamo decu i da moramo da zaradimo pare. I eto, nastade hit – kroz osmeh je prepričao Đogani.

Nesumnjivo je da je pesma postala veliki hit i da je bila nešto sasvim drugačije na našoj muzičkoj sceni u to vreme.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.