"DIVNA JE UMRLA KADA MI SE RUŠIO I PRIVATNI I POSLOVNI ŽIVOT": Jelena Karleuša nikad ISKRENIJE progovorila o životu
Foto: Ana Paunković

otkriva

"DIVNA JE UMRLA KADA MI SE RUŠIO I PRIVATNI I POSLOVNI ŽIVOT": Jelena Karleuša nikad ISKRENIJE progovorila o životu

Osvrnula se i na to kako se bori sa gubitkom majke Divne za koju je bila veoma vezana

Objavljeno:

Diva Jelena Karleuša oduvek je pomerala sve granice u svom poslu, a sada je progovorila o svom detinjstvu, roditeljima, praku, deci, estradi.

– Ponosni sam lokal patriota i duh Beograda nosim kao zaštitni znak. Smatram da su Beograđani ljudi posebnog mentaliteta, duha i stava. Odrasla sam na Novom Beogradu, kod Fontane, i to odrastanje u surovim devedesetim, na još surovijem beogradskom asfaltu, od mene je, čini mi se, napravilo ličnost koja se u mnogo čemu razlikuje od drugih javnih ličnosti u šou- biznisu. I moji roditelji su Beograđani, a sa očeve strane i deda i pradeda. Svako voli svoj grad i mesto, pa tako i ja ističem Beograd – rekla je ona na početku razgovora za Kurir.

– Bila sam srećno dete, ali u nekom svom svetu, ne previše shvaćeno u školskom okruženju. Razlikovala sam se u svakom smislu, od ponašanja do fizičkog izgleda, jer sam bila veoma visoka, tako da sam stvorila neki svoj svet još kao mala. Stalno sam pevala, muzika mi je i tada bila opsesija i bilo mi je kristalno jasno čime ću se baviti. Tad sam govorila da je užasno što sam tako mala i što gubim vreme čekajući da porastem i postanem ovo što danas jesam. Majka mi je bila novinarka, otac veoma uspešan u policiji, ali su se vrlo brzo razveli i meni dodatno zakomplikovali detinjstvo. Obeležena čudnim prezimenom, odrastala sam s mamom, tetkom i bakom, koje su me naučile da budem alfa ženka. Moja majka je bila i ostala zvezda vodilja i inspiracija čitavog mog života. Ona ga je obeležila na najlepši mogući način. Dovoljno je da zatvorim oči i da mogu sasvim jasno da razgovaram s njom i sad – otkrila je još Jelena.

Osvrnula se i na to kako se bori sa gubitkom majke Divne za koju je bila veoma vezana.

– Kao ćerka jedinica bila sam izuzetno vezana za nju. Gubitak nje je bio ostvarenje najvećeg životnog straha. Divna je umrla, da zlo bude veće, u periodu kad mi je u privatnom i poslovnom smislu bilo najteže i kad mi se ceo svet rušio, i to javno, na svim naslovnim stranama. Kao da je život smislio najgori mogući scenario da bi video kako miš igra na usijanoj ploči. Tako muče životinje u eksperimentima – iskrena je pevačica.

Kako kaže, oduvek joj je bilo jasno da je megazvezda.

– Meni je to bilo jasno već sa dve godine. Zvezda se rađa, to se ne postaje. Samo sam morala godinama da čekam kako bih dokazala moju teoriju deci u vrtiću. Svi su tad želeli da budu doktori, ili kasirke, ili veterinari, a ja sam govorila da ću biti kraljica univerzuma! Zato se niko nije ni igrao sa mnom (smeh) – istakla je ona u svom maniru.

Uvek je pomerala sve granice, ali kaže da je to deo njene ličnosti i njenog imidža.

– Pa to je moj opis posla. To je Jelena Karleuša. Kakav bih umetnik ja bila da ne menjam svet… Pored talenta, koji mora da postoji u ogromnoj količini za velike uspehe, ono što me razlikuje od drugih izvođača su hrabrost, lucidnost i istrajnost – priznaje Karleuša.

Otkriva i koje su njene najkvalitetnije osobine.

– Pitaš jednog Lava da nabroji svoje najbolje osobine?! Pa odakle početi? Ha-ha-ha-ha! U nekoj kosmičkoj podeli, ja sam dobila puno dobrih karata koje su ujedno i moje prokletstvo. Ali ako bih morala da izaberem jednu osobinu, to je sabiranje činilaca i njihovo procesuiranje. Ukratko, nerafinisani, nebrušeni, prirodni, retki mineral, intelekt – iskrena je pevačica.

Kako kaže. smatra da su žene te koje se bore za očuvanje braka.

– Petnaest godina se borim za očuvanje braka. Mislim da su uvek žene te koje se više zalažu za tu instituciju, kako braka, tako i porodice. Takve smo životinje – ispričala je ona za pomenuti medij.

Naravno, ispričala je i na koji način ona vaspitava svoje ćerke koje je dobila u braku sa fudbalerom Duškom Tošićem.

– Svako ko poznaje moju decu ima samo reči hvale za njihovu skromnost i vaspitanje. Kako je Divna mene učila da budem isti čovek i prema radniku “Gradske čistoće” i prema predsedniku, da ne budem materijalista, da imam empatiju prema ljudima i životinjama, da ne stavljam svoje lične potrebe u prvi plan, tako i ja vaspitavam moju decu – naglasila je Jelena.

Ona je svestrana ličnost, pa je odgovorila i na pitanje da li je prošlo vreme kada su pevači samo pevali i to je to.

– Bolje neka pevači pevaju. Neka za sve drugo ćute, kao što i ćute. Ono što ja radim i ono kakva sam ja ne preporučujem nikome jer je to samoubilačka misija ako nisi spreman na veliki pritisak i žrtvu. Volim da pišem i to očigledno veoma dobro radim, čim su svi uvek mislili da moje kolumne, statuse i tekstove piše neko iz senke. Mislim da neki đavo u meni to piše, tako da izgleda i jeste neko iz senke moje vrlo često kontradiktorne ličnosti – ističe ona dalje.

Opisala je i na koga liče njene i Duškove ćerke.

– One su jedan skup naših vrlina i mana. Miks genetike i magije odrastanja u posebnim uslovima dece javnih ličnosti. Ali biću pristrasna, pa ću reći da su to mamina deca s malo tatinih momenata – kaže Karleuša.

Ne krije i da u životu ima nekoliko strasti.

– Moda je moja velika strast i to svi vide. Fotografija je moja davnašnja želja i hobi. Takođe, vrlo sam strastvena po pitanju zaštite životinja i ljudskih prava – naglasila je ona iskrneo.

Istakla je i to da ne postoji kućni posao koji voli da radi, a onda je otkrila i kako se hrani.

– Zdravlje apsolutno i samo na usta ulazi. Zdravi ste koliko se zdravo hranite. Uostalom, pogledajte se u ogledalo goli. Slika će vam jasno reći gde grešite. Nikada u životu nisam bila bolesna, a smatram da je za to zaslužna ishrana bez mesa, s minimumom životinjskih proteina u obliku jaja, ribe i mlečnih proizvoda. Hranim se velikom količinom voća na prvom mestu, a onda i povrća. Nemam nijedan porok, nikad ni kafu u životu nisam popila, pijem minimum tri litra vode dnevno. Slatkiše prezirem – otkrila je Jelena formulu svog dobrog izgleda.

Rekla je i da se ne boji koronavirusa jer je tri puta vakcinisana i ima jak imunitet, a onda je svim ženama dala savet šta treba da rade kako bi izgledale kao ona.

– Da primenjuje sve što sam malopre objasnila i da koristi najmasnije kreme za lice i telo. Puno, puno vode, voća i dobrih krema. Postoji i jedan tajni sastojak, a to je lavovska motivacija – kazala je pevačica.

Ne krije ni da je pristalica estetske hirurgije.

– Naravno. Oduševljena sam dostignućima u toj oblasti! Imam i plan kako ću ovako dobro da izgledam do osamdesete godine. Ukratko, biću megariba još veoma dugo – istakla je ona još.

Za kraj je poručila da se u Novogodišnjoj noći od nje može očekivati samo spektakl.

– Očekujte najveći spektakl svih vremena. Zato su me i pozvali. To i mogu tako hrabro i bezobrazno da ponudim samo ja – zaključila je Jelena Karleuša za Kurir.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.