ZBOG NJE SU PLAKALI PRE 40 GODINA, ALI PLAČU I DANAS: Čuvena pesma Bijelog dugmeta je napisana za OVU ŽENU!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

zanimljivo

ZBOG NJE SU PLAKALI PRE 40 GODINA, ALI PLAČU I DANAS: Čuvena pesma Bijelog dugmeta je napisana za OVU ŽENU!

Nju je napisao Vlado Dijak posvetivši je tada devojci, Selmi Borić, u koju je bio mnogo zaljubljen

Objavljeno:

Selma Borić je žena koja je opevana u rok baladi legendarnog “Bijelog dugmeta“. Pomenuta rok grupa ima brojne hitove, a pesma o Selmi ima romantičnu ljubavnu priču.

Nju je napisao Vlado Dijak posvetivši je tada devojci, Selmi Borić, u koju je bio mnogo zaljubljen.

Selma Borić je do kraja svog života živela u Zagrebu, a više puta je govorila o svom prijateljstvu s Vladom Dijakom, koji je autor kultnih stihova pesme koju je komponovao Goran Bregović.

Bila je rodom iz Zenice, ali je pohađala Drugu žensku gimnaziju u Sarajevu. Često je vikendom putovala kući vozom i jednom ju je Vlado sreo na tom putu. Ponudio se da joj ponese mali, tamnocrveni koferčić do železničke stanice.

Selma Borić
foto: Printscreen

Ispratio je Selmu na voz, a prozor pored kojeg je sela bio je razbijen. Tada joj je dobacio: “Selma, ne naginji se kroz prozor”. Nakon tog susreta, Vlado Dijak je napisao pesmu, koju je kasnije otpevao Željko Bebek.

Selma je preminula u 92. godini života, a Željko je, kao njen dugogodišnji prijatelj, tada ostavio dirljivu poruku na Fejsbuku:

– Jutros me je obavestila njena porodica, s obzirom da je zbog korone nisam posećivao dugo vremena. Nažalost starost je odnela, ali zaspala je u miru i nek ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pevati i pominjati je pred publikom, zbog toga što pesma nosi njeno ime, a pesma je opisala deo njenog života, lepi deo njenog života. Tako ćemo je se rado sećati – rekao je Bebek.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.