O OLIVERINOJ LEPOTI SU SVI GOVORILI SA ODUŠEVLJENJEM, JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA NJOM: Evo kako danas izgleda!
Foto: Printscreen Youtube

diva!

O OLIVERINOJ LEPOTI SU SVI GOVORILI SA ODUŠEVLJENJEM, JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA NJOM: Evo kako danas izgleda!

O njenom glasu i lepoti se pisalo svugde gde je nastupala

Objavljeno:

Olivera Petrović, poznatija kao Olivera Katarina, rođena je 1940. godine u Beogradu. Još kao mala pokazivala je sklonosti ka umetnosti i pohađala školu baleta. Po završetku osnovne i srednje škole, upisala je Pravni fakultet, po nagovoru oca ali je ubrzo shvatila da to nije njen poziv, već su to gluma, ples i pevanje, a zatim napušta fakultet.

Odlučuje da ode u Pariz, u kom je ostala godinu dana, a po povratku u Beograd upisuje Akademiju za pozorišnu umetnost. Primljena je u klasu profesorke Ognjenke Milićević zajedno sa Petrom Kraljem, Stanislavom Pešić, Milenom Dravić, Brankom Zorić i drugima.

Olivera Katarina
foto: Print Screen Youtube

Olivera dobija mnogo poziva iz inostranstva i u to vreme dosta je putovala po celom svetu. O njenom glasu i lepoti se pisalo svugde gde je nastupala, a radio-televizija Italije – RAI ju je proglasila najlepšim glasom Mediterana. Upoređivana je sa najvećim svetskim zvezdama tog doba, kako zbog lepote, tako i zbog svog talenta, a članak u Njujork Tajmsu je glasio: “Rođena je nova Ana Manjani”. Legendarni kompozitor, Šarl Dimon, pisao je čuvene šansone za Edit Pjaf, a Oliveri je ponudio da snimi njegove kompozicije. Uz njegovu pratnju na klaviru, otpevala je pesmu koju joj je posvetio, a nosila je naziv “Jedan dan posle kraja sveta”.

Olivera Katarina
foto: Damir Dervišagić

Dobila je stalni angažman u Narodnom pozorištu u predstavi “Koštana” gde upoznaje svog prvog muža, tadašnjeg kritičara Vuka Vuča. Kako brak nije funkcionisao, Olivera posle dve godine odlučuje da napusti Vuka, a potom dobija i otkaz. Poznanstvo i ljubav sa Ratkom Draževićem joj otvara mnoga vrata u svetu filma. Posle sedam godina provedenih sa njim, usled neslaganja, Olivera ga napušta i udaje se za tadašnjeg potpresednika Beograda, Miladina Šakića. Iz braka sa Miladinom dobija sina Maneta Šakića, današnjeg slikara.

Film “Skupljači perja” iz 1967. godine predstavlja pečat Oliverine karijere koji je nagrađen na filmskom festivalu u Kanu. Glumila je i u filmovima Puriše Đorđevića, Miće Popovića, Soje Jovanović, Đorđa Kadijevića, a pojavljivala se i u filmovima stranih režisera.

Nažalost, njena neprikosnovena lepota i nesvakidašnji talenat joj finansijski nisu doneli mnogo mogućnosti. Olivera je jednom prilikom čak i govorila o tome da jedva sastavlja kraj sa krajem.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.