PREMINUO MILUTIN MRKONJIĆ!
Foto: Printscreen/Youtube

TUGA

PREMINUO MILUTIN MRKONJIĆ!

Podsetimo, on je prethodno, početkom novembra, završio na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu gde mu je ugrađen pejsmejker. U avgustu mesecu operisao je srčane zaliske, i to novom metodom, preko prepona

Objavljeno: 21:17h

Srpski političar i narodni poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je u Beogradu u 79. godini, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a tu vest potvrdio je i Ivica Dačić.

Milutin Mrkonjić, političar i dugogodišnji partner pevačice Ane Bekute izgubio je najtežu borbu na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Mrkonjiću se prošlog četvrtka, 18. novembra, stanje naglo pogoršalo, a lekari su tada saopštili da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

- Njegovo trenutno zdravstveno stanje je ozbiljno, a Konzilijum lekara Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" preduzima sve neophodne mere intenzivnog lečenja. O zdravstvenom stanju pacijenta Milutina Mrkonjića Konzilijum će izvestiti javnost u odgovarajućim terminima - naveli su tada u saopštenju Instituta "Dedinje".

Podsetimo, on je prethodno, početkom novembra, završio na kardio-vaskularnoj klinici u Beogradu gde mu je ugrađen pejsmejker. U avgustu mesecu operisao je srčane zaliske, i to novom metodom, preko prepona.

Milutin Mrkonjić
foto: Printscreen/Youtube

Partnerka Ana Bekuta bila je uz njega do poslednjeg trenutka i svakodnevno ga je obilazila na klinici. Njih dvoje su bili u ljubavi 10 godina.

Prethodno, Mrkonjić je bio u braku sa suprugom Draganom, od koje se nikada nije zvanično razveo.

Milutin Mrkonjić diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Bio je potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije od 8. maja 2007. godine. Nakon što je predsednik Skupštine Tomislav Nikolić podneo ostavku, Mrkonjić je preuzeo predsedavanje sednicama Skupštine kao najstariji od potpredsednika, do izbora novog predsednika Olivera Dulića 23. maja 2007. Pred Mrkonjićem je Vlada Republike Srbije položila zakletvu 15. maja 2007. godine.

Na izborima za predsednika Srbije, januara 2008. godine, bio je kandidat SPS-a i osvojio je oko 6% glasova. Uspostavljanjem koalicije Demokratska stranka-Socijalistička partija Srbije, jula 2008, Mrkonjić biva izabran za ministra infrastrukture u novoj srpskoj Vladi koju je formirao Mirko Cvetković.

U Vladi koja je formirana nakon izbora u maju 2012. godine, Milutin Mrkonjić je obavljao funkciju ministra saobraćaja do rekonstrukcije koja je završena 2. septembra 2013. godine. Na tom mestu ga je zamenio stranački kolega Aleksandar Antić.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.