Potresna sudbina devojke kojoj je Zdravko Čolić posvetio pesmu Ona spava (FOTO) (VIDEO)

Tragična odbrana časti

Potresna sudbina devojke kojoj je Zdravko Čolić posvetio pesmu Ona spava (FOTO) (VIDEO)

"Ona spava" je pesma koju je Čola posvetio potresnoj sudbini jedne srednjoškolke
Objavljeno: 13:05h

Davne 1974. godine Milica Kostić je skočila sa 11. sprata kako bi umakla silovateljima i time sačuvala čast. Ovaj brutalni čin nasilja dogodio se pre 41 godinu i nikad neće biti zaboravljena, a Zdravko Čolić se svojom pesmom za to i postarao. Pevač je Milici posvetio čuvenu pesmu "Ona spava".

Milicakostic.rs
Milica Kostić je preminula od posledica povreda koje je zadobila prilikom pada sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu. To je bio njen beg od siledžija koji su hteli da je siluju.
Milicakostic.rs
Ona je bila poznata kao uzorna srednjoškolka medicinske škole u Kruševcu koju su krasili odgovornost i poštenje. Nju je uspeo da nasamari nepoznati mladić koji ju je zamolio da uđe sa njim u zgradu i pozove njene roditelje. To je uradio pod izgovorom da su njeni roditelji previše strogi, te da je neće pustiti da izađe ako dođe njen dečko.
Milicakostic.rs
Međutim, njegove namere su bile daleko od časnih, kada su se popeli do stana uvukao ju je u unutra gde su ih sačekala još 4 muškarca. Kada su pokušali da je napastvuju, ona se odlučila za bekstvo i skočila kroz prozor kako bi sačuvala svoju čast. Teško povređena odvedena je u bolnicu gde je izdahnula 4. septembra.
Milicakostic.rs
Ovaj događaj je potresao celu bivšu Jugoslaviju, a Zdravko Čolić joj je posvetio pesmu "Ona spava". Pesmu možete poslušati OVDE. (Espreso.co.rs/ Milicakostic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.